Anggun seperti bondanya…

Umum mengetahui bahawa DYMM Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin memiliki dua cahaya mata sebelum melangsungkan perkahwinan dengan DYMM Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj.

Baru-baru ini pejabat Diraja Selangor menerusi Instagram telah berkongsi satu hantaran mengenai baginda berdua telah berangkat ke United Kingdom pada 11 November lalu bagi menghadiri majlis graduasi Cik Nur Amanda binti Mustapha Kamal yang merupakan anakanda sulung Tengku Permaisuri Norashikin.

Tampil Cemerlang, Anakanda Sulung Tengku Permaisuri Selangor Tamat Pengajian Sarjana Kejuruteraan Pada Usia 22 Tahun

Berusia 22 tahun, Nur Amanda telah menamatkan pengajian dari University of Bristol dalam jurusan Sarjana Kejuruteraaan dalam Kejuruteraan Mekanikal. Satu pencapaian yang membanggakan apabila dia berjaya memperoleh ijazah sarjana pada usia yang cukup muda.

Mengabadikan gambar bersama usai majlis konvokesyen. Dapat dilihat Nur Amanda diapit oleh bonda dan ayahanda tirinya. Semestinya baginda berdua bangga dengan pencapaian yang telah dicapainya.

IKLAN

Menerusi foto-foto yang dikongsikan, dapat dilihat Nur Amanda jelas mewarisi keanggunan yang dimiliki bondanya. Bak kata pepatah ke mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi. Membanggakan lagi, kedua-dua anak dan ibu ini cukup elegan menggayakan busana tradisi.

Tampil Cemerlang, Anakanda Sulung Tengku Permaisuri Selangor Tamat Pengajian Sarjana Kejuruteraan Pada Usia 22 Tahun

ARTIKEL BERKAITAN: Tengku Permaisuri Selangor Dimasyhur Sebagai Pro-Canselor Universiti Teknologi MARA Yang Baharu

Tengku Permaisuri Norashikin dilihat cukup anggun mengenakan busana baju kurung dengan corak daun warna putih belatarkan warna biru pekat. Baginda melengkapkan penampilan dengan penggayaan rantai Mutiara dan tas tangan Chanel berona kelabu.

IKLAN

Dalam pada itu ramai rakyat jelata berasa kagum dengan keakraban baginda Sultan Selangor dengan anakanda tirinya itu. Ramai meninggalkan kata-kata yang cukup positif di ruangan komen.

Anataranya pemilik akaun @datohjsatar yang meninggalkan komen, “MashaAllah terharu melihat seorang SULTAN yg penyayang terhadap anakanda tiri baginda….Allah pelihara SULTAN SELANGOR”

Pemilik akaun @liza_arif82 pula menulis, “Baginda Tuanku ternyata kasih pada Permaisuri. Pergi kemana-mana sahaja, baginda berdua tetap bersama. Tidak dibiarkan Permaisuri sendirian menghadiri majlis konvo anak walaupum anak tiri baginda.. saya kagum sgt dgn Tuanku..”

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.