Kami tahu ramai rakan kami yang telah mengumpul wang untuk mendapatkan iPhone X masing-masing pada tahun ini.

 

Walaupun iPhone X merupakan telefon berstatus premium disebabkan harganya yang mencecah RM5,000, namun itu bukanlah satu masalah besar buat Apple. Ini berikutan laporan penjualan 2017-2018 yang menunjukkan iPhone X berada dalam senarai 5 telefon pintar paling laris buat masa ini.

Woot woot!

Sejak dilancarkan pada November lalu, ramai yang berkira-kira ingin mendapatkannya namun perlu mengumpul wang secukupnya terlebih dahulu.

IKLAN

Nampaknya, korang mungkin terpaksa melupakan saja hasrat tersebut jika tidak membelinya secepat mungkin. Laporan daripada BlueFin Research melaporkan bahawa Apple mungkin akan menghentikan pengeluaran iPhone X pada tahun ini.

 

Alaa, Tiada Lagi Pengeluaran iPhone X Pada Akhir Tahun Ini?

IKLAN

 

Ini kerana Apple bakal memperkenalkan model terbaru telefon pintar mereka.  Dan of course, Apple ingin pelanggan mendapatkan versi yang lebih baharu. Betul tak?

Selain iPhone X, iPhone SE juga akan dihentikan pengeluarannya setelah dua tahun berada dalam pasaran. iPhone SE juga telah menimbulkan banyak persoalan dek kerana khabar angin bahawa versi SE2 bakal diperkenalkan pada tahun namun ia nyata tidak benar.

IKLAN

BACA : Apple Tangguh Pelancaran iPhone SE2

 

Alaa, Tiada Lagi Pengeluaran iPhone X Pada Akhir Tahun Ini?

 

Penganalisa gajet meramalkan Apple untuk memperkenalkan 2 ke 3 buah telefon baru pada tahun ini hingga ke tahun hadapan.