Dah nak akhir tahun ini, lagi banyak carta ‘Best of 2019’ yang telah dikeluarkan.

 

Ini termasuklah video paling trending di tonton oleh netizen Malaysia di YouTube. Korang rasa video mana yang tersenarai.

 

10

Medley Lagu Ruffedge

Yes, kalau ada anugerah comeback pada tahun ini, that goes to Ruffedge!

 

09

Awek Cendol ‘Pipi Merah’

Tak tahulah berapa banyak video parodi awek cendol yang dicipta oleh netizen. Sama ada korang suka atau meluat, ayat “Alah muka merah, panas eh.” “Lapar? Tak dapat Cendol..” memang viral awal tahun ini.

 

08

Gimik Munafik 2 Maya Karin

IKLAN

Mungkin kerana Munafik 2 adalah salah satu daripada filem paling hangat diterima pada tahun ini, semua orang nak menonton kemunculan para pelakonnya. Tak sangka pulak sampai muntah darah ya Nabil!

Hehe, method acting betul.

 

07

Nurul Iman Suara Sedap

Walaupun menyanyi di kaki jalan, kalau rezeki Allah berikan suara yang sedap, sedap juga! Diharap selepas ni, ramai lagi anak pinggiran akan diberikan perhatian.

 

06

Kugiran Masdo – Bunga

IKLAN

Tahun 2018 memang adalah tahun Kugiran Masdo. Kami pun kecewa juga guys bila Bunga tak melangkah ke Anugerah Juara Lagu 33.

 

05

Dugaan Puasa Teruk Dikecam?

Disebabkan pemilik akaun Alieff Farhan ini mengecam wanita ‘berjil-boob’ dan ada memasukkan beberapa ayat yang cringe gila, netizen teruk mengecam video ini sehingga perlu disable comment-lah.

 

04

OST Srikandi Cintaku

IKLAN

Promosi filem Hantu Kak Limah memang awesome. Apa-apa yang dimuat naik seperti OST pun ditonton oleh netizen. Ke sebab Uqasha Senrose ni… hehe

 

03

Tayangan Awal Hantu Kak Limah

Kan dah cakap!

 

02

Gaya Raya Paling Ori

Setiap tahun, mesti semua syarikat berebut nak cipta video raya paling viral. Nampaknya tahun 2018 milik Astro!

 

01

Aku Cinta – AJL 32

Walaupun video ini dimuat naik pada Januari 2018, tapi disebabkan penangan paduan suara Erni Zakri dan Syamel, penulis sendiri pun meremang bila menontonnya semula. Setakat ini, ia sudah mencatatkan 9.7 tontonan. Boleh achieve 10 juta tak sebelum 2019?

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI