Januari 2022 mungkin boleh dianggap sebagai bulan penuh mencabar buat pemain perseorangan badminton nombor satu negara, Lee Zii Jia setelah perkhabarannya meninggalkan skuad Persatuan Badminton Malaysia (BAM) mendapat liputan meluas sehingga ke perhatian pemain badminton sedunia.

ARTIKEL BERKAITAN : Faizal Azumu Dengar Luahan 2 Pemain Badminton

BACA LAGI : Misbun Pernah Beri Amaran, LCW Minta Lee Zii Jia Bertahan

Bulan Februari nyata memberi lebih keceriaan buat Lee Zii Jia. Pemain berusia 23 tahun itu bukan hanya sedang bermain cemerlang pada Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC).

Malah baru-baru ini, jenama telefon pintar Oppo Malaysia telah mengumumkan perlantikan Zii Jia sebagai duta produk bagi siri telefon pintar OPPO Reno7 5G.

IKLAN

‘Oppa’ Lee Zii Jia Bergaya Sebagai Duta Oppo Siri Reno7

Menerusi perlantikan ini, Zii Jia meneruskan tugasnya sebagai duta siri OPPO Reno yang terkenal sebagai pakar lensa potret. 

‘Oppa’ Lee Zii Jia Bergaya Sebagai Duta Oppo Siri Reno7

IKLAN

Dengan senario yang terpaksa dihadapi Zii Jia baru-baru ini, OPPO percaya pemain itu adalah individu tepat untuk mewakili suara anak muda sekarang yang tidak gentar membuat keputusan yang dianggapnya penting untuk mencapai cita-citanya.

Perlantikan kali ini juga menyaksikan sesuatu yang menarik bakal berlaku! Zii Jia difahamkan akan muncul dalam iklan pendek bersama OPPO tidak lama lagi.

‘Oppa’ Lee Zii Jia Bergaya Sebagai Duta Oppo Siri Reno7

IKLAN

Tentunya Zii Jia akan memperkenalkan kelebihan OPPO sebagai Portrait Expert (dahulunya dikenali sebagai Selfie Expert pada tahun 2016). Trend bersilih ganti dan pengguna kini tidak lagi mementingkan teknologi swafoto (selfie) atau swafoto bersama (wefie).

Kongsi OPPO, 76 peratus pengguna telefon pintar itu kini lebih memilih fungsi mengambil foto potret menggunakan kamera belakang berbanding 24 peratus yang masih setia menggunakan kamera hadapan untuk mengambil foto selfie.

Haa kalau nak tengok foto Lee Zii Jia menggunakan lensa potret siri OPPO Reno7, sama-sama nantikan pelancarannya pada 22 Februari 2022 (Selasa) depan.