Suka Sangat #CountOnMe Kan? Cer Tengok Challenge TikTok Paling Viral Untuk 2018

114

 

Berani eh tanya relevan lagikah TikTok, padahal korang baru post satu video TikTok semalam kan? Ceh..

 

Tahun 2018 adalah tahun paling cemerlang untuk aplikasi online video pendek iaitu TikTok. Daripada sekadar aplikasi yang korang ‘cerca’ selayaknya untuk Budak-Budak Baru Nak Up je, kini TikTok menjadi kewajipan bagi setiap influencer dan selebriti Malaysia.

Populariti TikTok mungkin datang kerana pengaruh selebriti terkenal seperti Winner, Blackpink dan selebriti tempatan seperti Janna Nick dan Alvin Chong yang aktif menggunakannya.

Malah, ramai juga remaja Malaysia yang kini bergelar ‘content creator’ profesional (gitu!) seperti penari K-pop Sona, Alieff Irfan dan Holly H.

Selain itu, penulis juga merasakan TikTok mulai popular disebabkan cabaran trending yang tak habis-habis pada tahun ini. Kita mungkin mudah jelik dengan perangai mereka (admit it guys) tetapi kita juga mudah addicted dengannya.

OH YASSS !

Jadi, jawapan untuk soalan relevan lagi ke TikTok ini adalah ya! Lebih 52 juta tontonan setahun dicatatkan oleh rakyat Malaysia saja, manakala sebanyak 62,000 video dimuat naik setiap minggu.

Jom tengok cabaran TikTok mana paling trending untuk 2018, mana tahu korang pernah terpengaruh juga.

BACA: 10 Video YouTube Paling Trending Di Malaysia, Termasuklah Awek Cendol

 

08

#SiriSiri

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CEO OF MIKASERIES SDN BHD (@zoeyrahman) on

 

07

#DduDuDuDance

 

06

#IReallyReally

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

 

05

#KataManis

 

04

#CountOnMe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1st Look (@1stlookofficial) on

 

03

#PumpLikeThat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andi Bernadee (@andibernadee) on

02

#RaindropChallenge

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bahran (@ariffbahran) on

 

01

#DuetWithMe

 

 

CER KOMEN SIKIT