Sumber Foto : Instagram @ainaabdul

 

Kemunculan Aina Abdul di pentas akhir Big Stage 2022 sebagai juri jemputan dilihat amat bersesuaian.

Bukan saja Aina pernah dipanggil sebagai Juri Juara pada minggu ketiga di Big Stage, malah penyanyi berusia 28 tahun ini cukup kenal dengan kepayahan yang dilalui oleh para peserta Big Stage 2022 memandangkan jarak usia mereka yang tidaklah jauh berbeza.

Menurut Aina sewaktu sidang media selepas program tamat, dia sendiri merupakan seorang peminat Big Stage dan tidak ketinggalan menonton keempat-empat musim sebelum ini. Dalam banyak-banyak musim itu, Aina terutamanya berbangga dengan para peserta pada tahun ini.

Mengapa agaknya?

Aina Abdul Harap Peserta Big Stage 2022 Tidak ‘Hilang’, Terus Kerja Keras

IKLAN

“Saya rasakan musim ini adalah yang paling kompetitif. I am so proud of my brothers and sisters. Saya pun lebih kurang sama latar belakang dengan mereka (sebagai seorang penyanyi muda). Kepada Elica dan semua peserta pada malam ini, anda semua adalah pemenang.

“Saya rasakan kita dapat mengenali peserta pada tahun ini bukan saja daripada kelebihan vokal tetapi dapat melihat kredibiliti para peserta dari segi ‘musicianship’ mereka. Setiap peserta ada idea dan susunan lagu masing-masing

“Keep working, keep creating juga di luar sana selepas ini,” pesan penyanyi Fool ini.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Giliran Aina Abdul Pula Diiktiraf Di Papan Iklan Times Square – REMAJA

Untuk pengetahuan, Aina dan juri tetap Big Stage 2022, Ajai dan Datuk Seri Siti Nurhaliza serta Juri Juara, Aliff Aziz telapun memilih Elica Paujin sebagai juara keseluruhan musim ini.

ARTIKEL BERKAITAN : Elica Paujin Juara BIG STAGE! 2022 Tahun Gemilang Penyanyi Sumandak Sabah – REMAJA

IKLAN

Sementara itu, kedudukan naib juara dimiliki oleh Danial Chuer manakala Aisha Retno berada di kedudukan ketiga. Manakala Yazmin Aziz dan Tegar Septian masing-masing melengkapkan kedudukan keempat dan kelima.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.