Dalam banyak-banyak kenangan yang selalu kita ingat kembali, yang paling tak dapat dilupakan adalah semasa korang mengambil keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Kalau nak recap balik, dua jam bercerita pun tak cukup.

Ada yang malu-malu sebab result mereka taklah berapa memberansangkan, result di kolej lebih baik sebab semakin matang katanya. Ada juga yang ala-ala bersifat #humblebrag, result hebat berderet A tapi malu-malu nak cakap. Nanti orang kata riak pula kan hehe..

Apa-apa pun, ramai pelajar yang merasa terharu apabila selebriti Malaysia bertindak sweet dan mengucapkan all the best kepada pelajar SPM tahun ini.

Tasha Manshahar

Bersedia dengan apa jua keputusan yang bakal kalian terima. You guys have done your very best kan? InshaAllah kita akan dapat hasil yang sesuai dengan apa yang kita dah usahakan. Doa banyak-banyak Allah beri kemudahan, ketenangan dan kelapangan hati untuk ambil result esok.

Tiba-tiba Kak Tasha teringat masa Kak Tasha ambil result SPM dulu. Baru nak keluar rumah air mata dah bergenang nervous punya pasal. Tapi, result dah ada. Menangis pun tak ubah apa-apa dekat slip tu. So, Kak Tasha hadap je dengan bergaya.

Don’t forget to thank your parents and teachers for their du’as and effort! Thank yourself too for doing your very best. Paling penting, THANK ALLAH for giving you the opportunity to live, grow and learn. Semoga berbaloi usaha adik-adik semua selama ni. All the best!

IKLAN

Faiz Roslan

Thanks yang wish goodluck for SPM result. Jangan risau sis dah baca ya thank you.

Wany Hasrita

Hi Assalamualaikum semua, kak Wany nak ucap good luck kepada semua yang akan ambil result SPM hari ini, termasuklah adik Muhammad Azman Shah. Iman! Good luck ambil result hari ini okay, nanti bagi tau Kak Wany! Apa pun yang kita dapat hari ini kita kena sentiasa bersyukur kerana itu adalah rezeki kita. Kita kena sentiasa teruskan perjuangan.

IKLAN

Hafreez Adam

Good luck yang ambil result SPM tu! All the best! Share result nanti okay.

Iswan Ismail

Good luck kepada adik-adik (adik sangat!) semua yang nak ambil result SPM esok!! Yang paling penting you (have) tried your best. InsyaAllah semua akan lulus dengan baik. Amin.

IKLAN

Aiman Tino

Goodluck kepada semua yang nak ambil result SPM esok (hari ini). Yang berjaya, tahniah diucapkan. Yang tak berjaya tu jangan GIVE UP. Anda yang menentukan MASA DEPAN anda. Bukan kertas yang menentukan. Sukses! #batch2000

Khai Bahar

Good luck adik-adik nak amik result SPM esok. Semoga dapat keputusan cemerlang.

Cupcake Aisyah

Goodluck for your SPM results.