Tidak dinafikan penggunaan laptop sangat penting tak kiralah untuk mereka yang masih lagi belajar, mahu pun bagi kegunaan perkerjaan atau peribadi.

Kalau dah dijadikan sebagai kegunaan harian, sudah tentu kita mahukan laptop terbaik yang mempunyai spesifikasi untuk menampung segala keperluan pekerjaan.

Terbaru, Acer Malaysia secara rasminya telah melancarkan ConceptD, iaitu jenama baru bagi laptop, komputer meja dan monitor yang bermutu tinggi direka khusus untuk graphic designer, pembikin filem, animasi, ilustrasi, jurutera, developer serta individu yang bergiat aktif dalam bidang kreatif.

Rekaan lebih bergaya

IKLAN

Didatangkan dengan reka bentuk yang menarik untuk golongan remaja, komputer meja dan laptop ConceptD hadir dengan dua pilihan warna iaitu hitam (matte-black) dan putih.

Acer Lancar Laptop ConceptD Untuk Pengguna Multimedia Kreatif & Berprestasi Tinggi Acer Lancar Laptop ConceptD Untuk Pengguna Multimedia Kreatif & Berprestasi Tinggi

Bagi memastikan siri ConceptD adalah paling sempurna, peranti tersebut mengeluarkan bunyi kurang daripada 40 db semasa ia digunakan. Ini dicapai dengan mengoptimumkan sistem penyejukan senyap di dalam komputer meja ConceptD 500 dengan tiga kipas penyejukan, manakala laptop ConceptD 3 Pro, 5 Pro, 7, 7 Pro dan 9 Pro kekal senyap dengan kipas 3D AeroBlade Generasi keempat Acer.

IKLAN

Fuh, gempak kan?

Selain itu, apa yang lebih menarik bagi laptop ConceptD ini adalah ia juga didatangkan dengan paparan Pantone Validated sehingga 4K IPS. Meliputi 100 peratus gamut warna Adobe RGB di dalam model spesifik, korang yang menggunakan laptop ini boleh yakin bahawa warna yang dipilih adalah setepat yang mungkin.

IKLAN
Acer Lancar Laptop ConceptD Untuk Pengguna Multimedia Kreatif & Berprestasi Tinggi

Pendek cerita, memang warna yang dipaparkan dalam laptop tersebut adalah benar-benar seperti warna yang tepat. Tak ada la macam tengok dalam laptop lain, tapi bila tengok dari luar lain pula warnanya. Hiks!

Komputer meja ConceptD 500 juga didatangkan dengan kad profesional grafik NVIDIA Quadro di dalam chasis yang minimalis.

Nah, tunggu apa lagi? Bagi korang yang tercari-cari laptop terbaik buat kerja korang jadi lebih power dan mudah, dapatkan produk terbaru ConceptD ini di stor dalam talian rasmi Acer dan Acer Concept Store yang terpilih.

Acer Lancar Laptop ConceptD Untuk Pengguna Multimedia Kreatif & Berprestasi Tinggi
Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI