Foto: Agoda

Mungkin ada yang sudah berangan-angan untuk membuat tempahan bilik hotel di Langkawi, susulan pusat pelancongan di pulau itu kembali dibuka pada 16 September ini.

Bagi masyarakat Kedah yang tinggal berhampiran dengan pulau lagenda itu, tidak ada masalah untuk korang terus ke sana, tetapi bagi yang berada di luar negeri Kedah khususnya, korang bolehlah melakukan survey terlebih dahulu untuk memilih hotel mana yang ingin ditempah nanti. Hiks!

Jika ke Langkawi sudah tentu ramai inginkan suasana pantainya yang mendamaikan. Jadi, apa kata jika korang ‘cuci mata’ dulu melihat antara hotel tepi pantai yang best untuk dikunjungi.

Let’s check this out!

1. Meritus Pelangi

Hotel tepi Pantai Cenang ini diinspirasi dengan gaya Melayu dengan dikelilingi suasana hijau. Mempunyai bilik yang luas, pada waktu malam korang juga boleh bersiar-siar di kawasan Cenang.

IKLAN

2. Holiday Villa

Sesuai untuk korang yang datang dengan keluarga dan mahukan hotel tepi pantai dengan harga sederhana. Holiday Villa Langkawi mempunyai infinity pool yang luas, terletak di tepi pantai putih menghadap laut Selat Melaka.

3. Frangipani Langkawi

Salah satu resort dengan harga sederhana, tetapi masih cukup memuaskan. Poolnya sedikit kecil, namun ada pantai di depan mata so korang boleh berenang sepuasnya.

4. Dash Resort

Antara resort yang popular di Langkawi, Dash Resort merupakan pilihan anak muda kerana rekaan hiasan infrastruktur hotelnya yang cantik dan moden. Setiap petang, ada DJ live disini, membuatkan resort ini seperti dalam ‘party’.

IKLAN

5. Tanjung Rhu Resort

Mempunyai private beach seluas 2.5 kilometer, hotel tepi pantai ini adalah lokasi menarik untuk korang menikmati pemandangan senja di kawasan pantai Langkawi.

6. The Andaman

Sesuai untuk korang yang sukakan kedamaian hutan dengan bunyi unggas dan ombak, hotel ini juga mempunyai private beach seluas 3 kilometer.

IKLAN

7. Berjaya Resort

Dekorasi bilik biasa-biasa sahaja, tetapi besar dan selesa. Harganya juga sederhana dan tidak terlalu mahal. Sesuai untuk korang yang suka bunyi ombak kerana villanya terletak di atas laut.

Kesemua hotel yang disenaraikan ini adalah dengan bajet minima bawah RM600. Jadi, korang boleh pilih ikut kemampuan okay?

Selamat mencuci mata. Hiks!

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI