Bukan sedikit jumlah stok yang terjual, 25,000 unit weh!

Satu mesej yang jelas untuk kesemua para usahawan yang sedang membangunkan perniagaan masing-masing, teruskan berusaha dengan gigih dan kreatif. Nescaya, tiada impian yang mustahil untuk direalisasikan.

Begitulah yang dibuktikan oleh cef selebriti dan pempengaruh media sosial, Khairul Aming bersempena kempen 11.11 yang hangat berlangsung pada minggu ini.

Ramai Kagum Jualan 11.11 Khairul Aming Laku, 25000 Unit ‘Sambal Nyet’ Habis!

Sekali lagi, Khairul Aming menerusi produk jualan popularnya ‘Sambal Nyet’ terus menyengat apabila kesemua 25,000 unit habis terjual sebelum jam 12 tengah malam lagi!

Produk Sambal Nyet memang tak perlu dibilang lagi popularitinya, setiap kali jualan dibukan tentunya ia akan menjadi rebutan ramai.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Setahun Setengah Berniaga, Khairul Aming Buka Kilang Kedua. Jualan Sambal Cecah RM14 Juta – REMAJA

Hasil sokongan orang ramai menerusi platform Shopee inilah yang membuatkan Khairul Aming terharu dan bersemangatt untuk menyiapkan proses pengeposan pada hari ini (Ahad).

“25,000 botol Sambal Nyet sold out hari ini bersempena dengan 11.11. Terima kasih guyss,” catatnya. Hasil jualan itu juga membawa keuntungan bernilai RM375,779.58 dalam masa seharian sahaja.

IKLAN

Ternyata, di mana ada kemahuan di situlah ada jalan. Syabas diucapkan kepada Khairul Aming dan pasukannya yang berjaya mengembangkan perniagaan secara konsisten seterusnya menjadi inspirasi kepada orang ramai yang setia mengikut perjalanan perniagaan serta kata-kata motivasinya.

Siapa sangka daripada latar belakangnya sebagai seorang jurutera bidang minyak dan galian, Khairul Aming berjaya membuka lembaran 180 darjah dalam bidang perniagaan serta masakan pula.

IKLAN

BACA LAGI : Banyak Kali Gagal Sebelum Berjaya Buka 2 Kilang, Khairul Aming ‘Throwback’ Realiti Jatuh Bangun – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.