Zaman sekarang ni semuanya nak mudah dan paling penting, menjimatkan. Kalau ada sebarang kerosakan seboleh-bolehnya tak nak keluar duit langsung untuk memperbaikinya.

Selagi boleh jimat, guna saja apa yang ada. Yes, inilah yang dinamakan life hacks. Dah banyak video tutorial life hacks yang berjaya menyakinkan kita bahawa tak perlu keluar modal besar, semua benda pun boleh jadi asalkan kreatif.

Tapi bila dah terlebih kreatif, ada pula yang nampak pelik seperti gambar-gambar di bawah ini:

Alamak, kreatif sangat ni. Hiks!

Tak nak ruang duduk tu membazir rosak macam tu je, letak la kerusi lain. At least boleh juga la buat duduk kan

Wiper mahal sangat kot. Tu yang guna span..

IKLAN

Ok ini sesuai kalau buat time kenduri kahwin

Tak sempat pergi kedai betulkan side mirror, guna je la cermin solek

Hmmm..

Guna lampu bilik tidur pun boleh. Janji bercahaya. Hehe..

IKLAN

Okay ni kreatif, guna ganggang telefon je

Adoiiii, game console pun boleh ganti jadi handle basikal

Ok puas hati, semua orang boleh dapat angin kalau buat macam ni

IKLAN

Hmm, rasanya jam dinding Ikea tu murah je kan. Kenapa tak beli baru je?

Uishhh, gila kreatif

Kalau tak sejuk juga CPU tu tak tahu laa..

Hmm, nampak lebih selesa kan?

Memang nampak macam pelik, tapi kalau fikir semula ada juga relevannya untuk kegunaan harian. Cuma janganlah korang ikut sebab takut mengundang bahaya pula nanti. Hiks!