Serasi sangat Taylor Swift dengan Travis Kelce ni!

Taylor Swift nampaknya gayanya sudah ada buah hati dan beralih angin dengan perhubungan barunya bersama Travis Kelce. Hubungan cinta atara penyanyi pop ini dan pemain American football ini dihidu oleh media pada Julai 2023.

ARTIKEL BERKAITAN : ‘Less Is More,’ Ini Tips Cantik Taylor Swift Yang Ramai Tak Tahu

Wanita Lebih Tertarik Lelaki Badan BESAR Macam Kekasih Taylor Swift. Ini Sebabnya!

Para Swiftie cukup terkejut dan gembira dengan khabar berita ini. Malah, jejaka yang berusia 34 tahun itu langsung tidak menyorokkan perasaan cintanya terhadap Taylor Swift.

Berbadan Besar

Berbanding dengan bekas kekasih TS sebelum ini, Travis memang mempunyai bentuk badan yang lebih besar. Walaupun dia tidak berperut ‘segi empat’, ramai wanita sebenarnya lebih suka lelaki sebegini berbanding lelaki yang berbadan berotot. Malah, tinjuan yang dibuat melalui laman temu janji, lelaki dengan badan ‘dad body’ memang digemari.

Wanita Lebih Tertarik Lelaki Badan BESAR Macam Kekasih Taylor Swift. Ini Sebabnya!

IKLAN

Hampir 75% orang bujang adalah peminat ‘dad bods’. Ini bermakna mereka sukakan figura yang tidak begitu berotot,” kata wakil Dating.com.

Lelaki berbadan besar lebih yakin

Tinjauan yang dijalankan melalui PlanetFitness pula menunjukkan 78% wanita merasakan lelaki berbadan besar lebih yakin dengan diri mereka sendiri. Separuh daripada wanita juga memilih pasangan dengan ‘abs’ dan bukannya ‘six-pack’. Sementara itu, 83% isteri berkata mereka bangga mempunyai suami yang lebih gemuk.

Walau bagaimanapun, penyelidikan seterusnya mendedahkan bahawa wanita sebenarnya tidak menganggap lelaki gemuk itu menarik secara fiziknya. Namun, mereka dianggap mempunyai sifat penyayang, mesra, dan berpotensi menjadi ibu bapa yang baik. Sementara itu, lelaki ultra-macho dengan badan berotot cenderung mempunyai paras testosteron yang tinggi, menjadikan mereka agresif dan tidak menarik.

Dikatakan ada sebab saintifik mengapa wanita lebih suka lelaki yang mempunyai bentuk badan seperti Taylor Kelce. Profesor dan juga ahli psikologi Joel Wade dari Bucknell University mendedahkan bahawa wanita mungkin menganggap lelaki dengan badan ‘ayah’ mempunyai tahap testosteron yang lebih rendah. Disebabkan ini, mereka dianggap kurang agresif dan mempunyai ciri-ciri yang lebih baik sebagai pasangan dan bapa pada masa hadapan.

IKLAN

Wanita Lebih Tertarik Lelaki Badan BESAR Macam Kekasih Taylor Swift. Ini Sebabnya!

Menurut kajian ini lagi mendapati lelaki yang sempurna dari segi fizikal lebih cenderung untuk menipu dan curang. Disebabkan itu, wanita lebih suka memilih bakal pasangan yang lebih gempal kerana tidak perlu risau dicaras ‘penyondol’!

Sejujurnya lelaki berbadan besar ni memang nampak comel pun, REMAJA harap hubungan TS dan TK kali ini kekal sampai ke alam perkahwinan.

IKLAN

BACA LAGI : Swifties! Koleksi Ilham Taylor Swift Ini Comel Dipakai Ke Konsert Nanti

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI