Wanita Ini Ajar Cara Macam Mana Nak Dapat Diskaun Tiket Wayang Dari RM17 Ke RM8.50, Serius Berbaloi

3195

Sekarang ni ada macam-macam movie best yang sedang ditayangkan di pawangam. Antaranya Charlie's Angel, Pusaka, Frozen 2 dan filem animasi Malaysia Ejen Ali pula dijadualkan pada minggu hadapan.

Biasanya harga averange tiket wayang dalam RM17 untuk dewasa dan RM9 bagi kanak-kanak. Kalau dah setiap movie korang nak tonton, rabak juga la poket kan.

Nah, baru kami tahu TGV ada promosi bagi mereka yang menggunakan Maybank Credit/Debit Card holder. Menurut perkongsian daripada Mastura Abu Bakar, korang boleh mendapatkan harga tiket wayang dewasa dengan hanya RM8.50 dan kanak-kanak RM4.50 saja.

Tapi, korang perlu membuat pembayaran melalui Maybank Credit/Debit Card dan diskaun ini hanya sah untuk tayangan hari Sabtu sahaja.

Okay la tu kan, hari cuti. Jadi ramai yang boleh ke panggung untuk menonton.

Berikut merupakan step by step yang dikongsi oleh Masturah tenang macam mana nak dapatkan harga diskaun tiket tersebut.

1. Buka website/aplikasi TGV, cari movie yang korang nak tonton dan pilih book now

2. Kemudian, pilih tarikh (Sabtu), lokasi dan masa tayangan

3. Kalau korang malas nak sign in, just continue as guest

4. Masukkan details korang

5. Pilih seat

6. Diruangan partner offers tu, korang klik pada anak panah ke bawah

7. Kemudian, korang tolak order classic tadi dan tambah pada partner offers tu nak berapa banyak tiket dewasa dan kanak-kanak

8. Siap!

9. Selepas itu, akan keluar pilihan F&B tapi kalau korang tak nak just tekan pay

10. Okay masukkan details kad korang disini. Jangan tekan online banking dekat bawah tu sebab nanti tak dapat diskaun. CVV tu 3 digit nombor di belakang bank. Jangan risau sebab sebelum pembayaran dibuat, mereka akan request TAC number

11. Selesai. Korang akan dapat QR code, screenshot dan simpan. Nanti masa nak masuk korang tunjuk je dekat kaunter

Mudah je kan? Berbaloi pula tu. Weekend ni bolehlah ajak kawan-kawan pergi tengok wayang. Bestnyaaa..