Kucing merupakan antara haiwan peliharaan kesayangan kebanyakan daripada masyarakat kita. Bukan saja perwatakannya yang comel, malah haiwan comel ini juga sangat manja dan mudah dijaga.

Untung Dapat Wanita ‘Pencinta’ Kucing, Tanda Setia Dan Sesuai Jadi Calon Isteri
Foto Via Pexels

Di sebalik menjadi binatang kesayangan Rasulullah, rupanya menurut pakar, wanita pencinta kucing ini tidak patut dilepaskan dan sangat sesuai dijadikan isteri.

Ini bukti kajian dari pakar :

Penyayang
Kita sendiri maklum membela kucing memberi kesan banyak aspek kepada kehidupan manusia seperti kesihatan fizikal, kesihatan mental, cara hidup dan sebagainya. Jadi, jika sesuatu berlaku pada si kucing, pasti si dia sanggup lakukan apa sahaja untuk yang si comel yang tersayang.

Bertanggungjawab
Sejak dia nekad mahu membela kucing, maknanya dia sudah bersedia dengan tanggungjawab. Dia bawa si comel berjumpa dengan doktor apabila memerlukannya, membersihkan makanan, membuang najis dan pelbagai lagi secara teratur.

IKLAN

Dia menganggap diri sebagai ibu kucing, jadi tanggungjawab ini sudah sebati secara semulajadi.

Mudah Berkomunikasi
Sebagai contoh kalau kita lihat mereka selalu berborak dengan kucing, meluahkan perasaan pada kucing kesayangannya. Kerana selalu berkomunikasi dengan kucing dia tahu jika dia tidak selalu berkomunikasi dengan pasangannya pasti akan terjadi masalah dalam hubungannya.

Setia
Bayangkan saja walaupun sepenat mana dia bekerja pasti akan meluangkan masa bersama dengan kucingnya, setia menanti. Dan semestinya wanita tersebut akan melakukan perkara yang sama untuk bakal suaminya.

IKLAN
Untung Dapat Wanita ‘Pencinta’ Kucing, Tanda Setia Dan Sesuai Jadi Calon Isteri
Foto Via Pexels

Suka Menolong

Jika dilihat ada kucing yang meminta makanan, tanpa segan silu dia cepat-cepat memberikan makanan. Jadi, tak hairanlah kalau ada yang sanggup bawa kucing jalanan pulang ke rumah semata-mata kasihan dan ingin menjaga mereka.

IKLAN

Tahukah…
Membela kucing dipercayai terapi emosi paling baik. Satu kajian oleh Universiti Colombia mendapati kajian aktiviti bersama haiwan kesayangan anda terutama kucing dapat meningkatkan hormon serotonin dalam badan anda.

Hormon serotonin berfungsi untuk mengawal mood, mengurangkan emosi negatif dan membuatkan seseorang menjadi lebih bahagia.

Sekaligus, dapat mengurangkan tekanan perasaan dan kesunyian dalam diri manusia. Kajian juga mendapati mereka yang berada dalam kemurungan boleh sembuh dengan berinteraksi dengan kucing.

Kalau tengah serabut otak tu cuba la layan si bulus ni. Confirm hilang stres!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI