Tular di media sosial semalam meminta pengguna jalan raya khususnya penunggang motosikal untuk lebih berhati-hati selepas kejadian seorang penunggang motosikal mengalami kecederaan di muka dan menerima 25 jahitan selepas terlanggar tali tangsi di Lebuhraya Sprint berdekatan Kampung Kayu Ara, Damansara.

Mangsa yang bekerja sebagai penghantar makanan sedang dalam perjalanan menghantar makanan kepada melanggan berhampiran Glomac Damansara, Jalan Damansara kira-kira jam 5 petang semalam.

Lapor BH Online, menerusi kenyataan daripada seorang sumber, mangsa terlanggar tali berkenaan yang merentang di tengah jalan raya menyebabkan kecederaan teruk di dagunya sebelum mendapatkan rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

“Ketika menunggang motosikal dari arah Persiaran Tropicana menghala ke Glomac Damansara melalui Lebuhraya SPRINT lelaki berkenaan terlanggar seutas tali tangsi sebaik tiba di lokasi.

“Tali berkenaan terkena pada dagu dan leher mangsa sebelum terpaksa menerima rawatan di PPUM. Mangsa menerima 25 jahitan pada bahagian luar luka,” katanya kepada akhbar tersebut.

IKLAN
Tular Muka Brader Ini Terbelah & Terima 25 Jahitan Selepas Terlanggar Tali Tangsi Di Lebuhraya SPRINT
Bahagian dagunya terbelah selepas terlanggar tali tangsi ketika menunggang motosikal di Lebuhraya SPRINT
Tular Muka Brader Ini Terbelah & Terima 25 Jahitan Selepas Terlanggar Tali Tangsi Di Lebuhraya SPRINT
Beginilah keadaannya ketika menerima rawatan di PPUM dan menerima 25 jahitan kesan dari kejadian ini

Memang banyak tali tapi bukan khianat

Bagaimana pun selepas kejadian tular itu, pihak polis dalam satu kenyataan menafikan wujud perbuatan khianat dalam kes membabitkan seorang penunggang motosikal cedera akibat tali tangsi.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at berkata, selepas mangsa membuat laporan polis, pegawai penyiasat telah ke lokasi yang dimaksudkan bersama mangsa.

“Siasatan mendapati tiada unsur-unsur khianat dalam kejadian itu.

IKLAN

“Kita dapati pada tiang lampu no. B2-2B3 terdapat banyak helaian benang atau benang kaca serta sisa-sisa ikatan iklan yang tidak dibuang serta dibersihkan,” katanya melalui satu kenyataan, hari ini.

Tular Muka Brader Ini Terbelah & Terima 25 Jahitan Selepas Terlanggar Tali Tangsi Di Lebuhraya SPRINT
Ada pengguna meminta penunggang motosikal lain berhati-hati selepas kejadian ini

Menurutnya, ikatan iklan sepanjang kira-kira 3.2 meter dibiarkan dalam keadaan berjuntai ditiup angin.

IKLAN

“Ketika mangsa melalui kawasan itu, bahagian berjuntai itu telah mengena pada bahagian dagu mangsa menyebabkannya cedera.
“Mangsa mendapat rawatan sebagai pesakit luar di PPUM dan menerima 25 jahitan,” katanya.

Pada masa sama, beliau berkata, mangsa turut membuat laporan polis bagi menuntut pampasan daripada pihak yang berkenaan.

Justeru itu, Azman menggesa pihak yang bertanggungjawab segera mengambil tindakan ke atas iklan atau banner haram serta membersihkannya dengan baik bagi mengelak kejadian seumpama itu berulang lagi.

Sumber :- SINAR HARIAN

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI