Sebuah lagi kemalangan membabitkan kren di kawasan penyelenggaran jalan raya berlaku awal pagi tadi dan kali ini membabitkan seorang mangsa warganegara Malaysia iaitu pemandu kereta mengalami kecederaan parah kerana keretanya terhempap besi kren launcher.

Foto: Orang awam via BERNAMA

Tiga orang mangsa lagi adalah merupakan pekerja projek pembinaan tersebut dipercayai dua orang mangsa telah jatuh setinggi 120 kaki dan disahkan meninggal dunia. Seorang mangsa lagi masih trersangkut di landasan pembinaan lebuhraya dan kerja-kerja penyelamatan mangsa sedang dijalankan oleh anggota bomba.

Foto: Orang awam via BERNAMA
Foto: Orang awam via BERNAMA

Kemalangan yang berlaku ini mendapat reaksi netizen yang rata-ratanya kesal dan marah kerana sepertinya tidak ada tindakan yang dilakukan oleh pihak berkuasa.

IKLAN

IKLAN

IKLAN

Hmm, memang menakutkan apabila mendengar berita-berita kemalangan seperti ini. Mana tidaknya, ia menjadi laluan harian bagi kebanyakan orang. Sudah tentu ramai yang takut untuk lalu dibawah kawasan tapak-tapak pembinaan seperti ini.

Diharap agar pihak berwajib mengambil tindakan yang sewajarnya kepada syarikat pembinaan agar kemalangan seumpama ini tidak akan berlaku lagi.

sumber: Astro AwaniBERNAMA