Sejak klip serta foto-foto di sebalik tabir pembikinan drama Projek: High Council (PHC)  menemui media sosial beberapa bulan lalu hingga kini, keterujaan peminat drama tempatan menantikan ia muncul di skrin kaca mereka semakin memuncak.

Biarpun masih belum ada gambaran sepenuhnya berkenaan jalan ceritanya, Projek: High Council merupakan sebuah lagi drama di bawah ‘payung tema’ sama yang dicipta oleh Anwari Ashraf dan diarahkan oleh Hadith Omar seperti Projek: Anchor SPM.

Begitupun kongsi pelakon utamanya, Nadhir Nasar; plotnya sama sekali berbeza dengan kisah sebelumnya.

Nadhir Nasar – Tiada Lagi ‘Hilmi’, Projek: High Council Papar Realiti Asrama Pelajar Lelaki
Nadhir Nasar membawakan watak Naim dalam drama Astro Originals, Projek: High Council.

“Projek: High Council mengisahkan tentang ‘drama’ di sekolah asrama lelaki dan mengambil tempat di sekolah berbeza, Kolej Ungku Dramat (KUDRAT). Ia tiada kaitan dengan plot di Sekolah Tunku Isa Anuar (SETIA) dalam drama Projek: Anchor SPM.

“Walaupun tajuknya mirip, kedua-duanya berbeza. Apa yang boleh saya kongsikan buat masa ini adalah.. Projek: High Council semuanya tentang lelaki. What men should be, what boys should do.

IKLAN

“Jika korang merupakan peminat drama Projek: Anchor SPM; anda harus menonton Projek: High Council. Bagaimanapun, korang janganlah sangkakan jalan ceritanya sama. Lagipun, kali ini saya memegang watak sebagai Naim dan bukan lagi Hilmi. Jika korang inginkan Hilmi, (ketawa) I’m sorry but he will not be there,” ujar Nadhir sewaktu dihubungi REMAJA.

Nadhir Nasar – Tiada Lagi ‘Hilmi’, Projek: High Council Papar Realiti Asrama Pelajar Lelaki
Di antara pelakon Projek: High Council (dari kiri) Naim Daniel, Nadhir Nasar, Nik Rifaie, Kahoe Han dan Mierul Aiman.

Juara Hero Remaja 2020 itu juga berkata ia mungkin sekali akan ditayangkan pada akhir tahun ini namun masih belum ada kata putus. Sambil menggambarkan ia sebagai salah satu naskah terbaik yang pernah dilakonkannya setakat ini, Nadhir turut berkongsi perasaan teruja sama dalam menantikan kemunculan Projek: High Council setelah berbulan-bulan terlibat dalam produksi tersebut.

Projek: High Council turut dibintangi oleh Naim Daniel, Daiyan Trisha, Mierul Aiman, Shasha Abedul, Hazeeq Dean, Fazziq Muqris, Amir Ahnaf, Yusof Hashim dan ramai lagi.

IKLAN
Nadhir Nasar – Tiada Lagi ‘Hilmi’, Projek: High Council Papar Realiti Asrama Pelajar Lelaki
Nadhir Nasar bersama rakan pelakon dan juara Hero Remaja 2021, Mierul Aiman di antara para pelakonnya yang telah menjalani seni mempertahankan diri demi menjayakan drama ini.

Dalam perkembangan lain, Nadhir Nasar baru-baru ini telahpun diiktiraf sebagai Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik (Malaysia) bagi Asian Academy Creative Awards (AACA) menerusi drama Nusyuz Berkiblat Cinta.

ARTIKEL BERKAITAN : Watak Sampingan Pun Boleh Beri Kesan! Nadhir Nasar Diiktiraf Asian Academy Creative Awards – REMAJA

Khabarnya, Nadhir dan rakan pelakon, Shaza Bae yang juga mencatat kemenangan sebagai Pelakon Pembantu Wanita Terbaik (Malaysia) menerusi drama popular itu bakal bertandang ke Singapura pada bulan Disember nanti bagi acara akhir AACA 2022.

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI