Anak sulung Rita Rudaini, Airit Rayyan Rizqin sekali lagi membuktikan kecemerlangannya dalam bidang akademik apabila memperolehi gred hampir sempurna 3.99 bagi peperiksaan tingkatan 2 semester 2.

Berkongsi berita gembira itu di laman Instagramnya, pelakon popular itu meluahkan rasa syukur atas pencapaian yang dikecapi anaknya itu.

“Alhamdulillah Syukur pada Allah SWT. Tahun ini Ryan antara 10 peserta terbaik dalam tingkatan lagi, tetapi kali ini SUBES pula. Tahniah, mummy akan pastikan anak-anak mummy cemerlang dalam akhlak dan pendidikan.

“Doa mummy selalu bersama anak-anak. Terima kasih Ustazah Norfaiza. Tahniah kepada Ryan, kawan-kawan dan ustazah,” tulis ibu kepada dua cahaya mat aitu di dalam hantarannya.

Terus Cemerlang! Airit Rayyan Rizqin Raih CGPA 3.99, Rita Rudaini Luah Rasa Syukur

IKLAN

BACA JUGA: Anak Sulung Terima Anugerah Sijil Penghormatan Pengetua MRSM, Rita Rudaini Luah Rasa Syukur

Dalam video yang dimuat naik itu dapat dilihat, para pelajar diraikan dalam satu majlis kecemerlangan dan Rayyan menerima sijil kecemerlangan daripada pihak pengurusan Maktab Rendah Sains Mara.

Menarik lagi, tidak melepaskan peluang, dalam video tersebut Rayyan turut mendedikasikan ucapan kepada ibu tersayang.

IKLAN

“Terima kasih mummy sebab daripada kecil sampai besar mummy jaga Rayyan, daripada Rayyan baby mummy ajar Rayyan jalan sampai Rayyan dah dapat 3.99 ni.

“Sikit lagi nak dapat straight A+ tinggal satu sahaja dapat A-. 3.99 ni sebagai hadiah birthday mummy. Semester akan datang Rayyan akan cuba dapat 4.00 untuk mummy,” ujarnya.

IKLAN

Rayyan kini merupakan pelajar di MRSM Sungai Besar (MRSM SUBES) yang mana ia merupakan sebuah sekolah berasrama penuh di bawah kelolaan MARA yang menawarkan program Ulul Albab kepada pelajar tingkatan 1 sehingga 5.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI