Berbulan bertanding bersama, melakar momen indah dan pahit sepanjang bergelar finalis Hero Dewi Remaja 2023 ternyata bakal berakhir tidak lama lagi apabila kemuncak finale pertandingan pencarian bakat ini akan berlangsung secara langsung besok di CIDB Convention Centre, Cheras.

ARTIKEL BERKAITAN: “Sentiasa Hormati Orang Sekeliling & Rendah Diri” -Pesanan Mimi Lana Buat Finalis Hero Dewi Remaja 2023

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang Tersingkir

Semestinya acara yang dinanti-nantikan adalah pengumuman siapakah yang bakal dinobatkan sebagai juara Hero Dewi Remaja 2023.

Adakah bakal ada kejutan daripada jangkaan peminat atau peserta yang kekal konsisten pada setiap kali cabaran mingguan bakal bergelar juara?

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang Tersingkir

Turut sama teruja menantikan pengumuman ini adalah Azqa, Jaysong, Razin dan Qistina. Sebagai finalis yang sudah tersingkir, mereka ternyata cukup berbahagia dan tumpang bangga melihat percapaian rakan seperjuangan selama ini.

“Bagi Razin, semua orang ada bakat tersendiri dan semua layak dinobatkan sebagai juara. Namun apa yang akan membezakan setiap finalis adalah cara mereka menjawab soalan ketika sesi Q&A berlangsung,” jelas Razin Qidran yang kini sedang menjalankan penggambaran drama bersiri yang bakal disiarkan di Astro Ria tidak lama lagi.

Manakala bagi si cantik manis dari Sabah pula, Azqa melihat kesemua 16 peserta sebagai pelapis anak seni yang mempunyai potensi untuk melakar jauh dan mencipta sejarah masing-masing.

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang Tersingkir

“Bagi Azqa, kesemua peserta berhak untuk menang kerana karakter dan kebolehan yang tersendiri. Tapi tidak dinafikan setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza-beza.

IKLAN

“Ada yang rasa finalis yang sorang ini lebih mempunyai karakter yang sangat sesuai untuk gelaran tersebut dan ada yang rasa sebaliknya kerana lebih tertarik dengan peserta yang lain.

“Bagi Azqa, untuk gelaran juara Dewi Remaja mungkin akan dimenangi oleh Cora. Saya sendiri lihat dia punya kesungguhan selama ini. Kami sangat rapat kerana bergelar roommate sebelum ini dan untuk dia stay in that earnest character truly shows that she is Dewi Cora,” jelasnya lagi.

Jaysong yang merupakan satu-satunya finalis berbangsa Cina pula mempunyai pendapat tersendiri berkenaan siapakah yang mempunyai potensi bergelar juara.

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang Tersingkir

“Sejujurnya saya merasakan Adrina bakal dinobatkan sebagai juara Dewi Remaja 2023 dek kerana personalitinya yang tidak malu bertanyakan soalan dan sering mengetuai kami semua. Lakonannya juga sangat bagus dan diakui sendiri oleh netizen di luar sana.

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang Tersingkir

IKLAN

“Manakala bagi gelaran juara Hero Remaja pula mungkin bakal diberikan kepada Ameer. Dia sangat optimis bagi saya! Sentiasa encourage & cheer people up sepanjang pertandingan berlangsung,” komennya ketika dihubungi pihak REMAJA.

Akhir sekali, finalis Dewi iaitu Qistina Rania yang kini sedang menjalankan penggambaran drama bersiri turut sebulat hati merasakan Ameer sebagai Hero yang selayaknya bergelar juara.

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang Tersingkir

“Pada pendapat Qist, juara untuk Hero remaja kali ini ialah Aiman Ameer dan kenapa Qist pilih dia sebab since episode 1 setiap kali saya sekumpulan dengannya, saya dapat rasakan dia mempunyai idea di luar kotak dan mungkin sebab itu juga dia bergelar pemenang untuk cabaran episod 1,2,3 dan 7.

“Manakala bagi dewi pula Qist mengangkat Nurel sebagai juara Dewi Remaja kerana dia adalah seorang yang very hardworking and she knows what she wants.

Teruja Menantikan Siapa Bakal Juarai Hero Dewi Remaja 2023, Ini Ramalan 4 Finalis Yang TersingkirNurel, antara Dewi yang nama sering disebut sebagai finalis kesukaan ramai.

IKLAN

“Dia pun ada pengalaman menjadi seorang pelajar teater jadi Qist rasa dia adalah ‘ready product’ untuk bergelar juara Dewi Remaja. Dengan effort dia yang tak pernah putus, I think she will ace the final,” jelasnya lagi.

Siapakah yang bakal meneruskan legasi HERO REMAJA dan DEWI REMAJA yang disandang oleh juara-juara terdahulu? Sama-sama kita nantikan!

***

Pencarian Hero Dewi Remaja 2023 akan ditayangkan menerusi lapan (8) episod bermula 10 November, pada setiap hari Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Selain bertanding menerusi cabaran dalam episod yang ditayangkan, 16 finalis juga bertanding dari aspek populariti serta duo terbaik menerusi undian peminat yang dibuka bermula 10 November 2023 sehingga ke malam finale kelak untuk mengetahui siapakah yang akan bergelar Hero Favourite 2023 dan Dewi Favourite 2023 serta Best Chemistry Duo.

Undian boleh dilakukan pada setiap hari di laman web rasmi REMAJA di https://www.remaja.my/herodewi/

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI