Yang pastinya bagi setiap wanita di dunia ini mahu menjadi perhatian dan kelihatan paling cantik di majlis perkahwinan.

Malangnya impian ini tidak menjadi kenyataan pada pengantin perempuan dari India ini. Bukan setakat tidak mendapat pujian, malah terpaksa dikejarkan ke hospital.

BACA LAGI : Ditonton Lebih 2 Juta Kali, Solekan Jurusolek Thailand Untuk YAM Tunku Tun Aminah Tuai Pujian Ramai

Terlalu Kreatif Punca Wajah Pengantin Jadi Bengkak & Lebam, MUA Guna Teknik ‘Steam Makeup’
Foto Via India Times

Teknik Baru

Memetik laporan India Times, kejadian ini berlaku pada 27 Februari 2023 lepas dimana MUA tersebut telah memperkenalkan satu teknik baru kepada si pengantin yang dipanggil steam makeup. Atas dasar percaya, pengantin tersebut terus bersetuju dengan cadangan dan teknik baru yang disarankan oleh MUA itu.

IKLAN

Bagaimanapun, saat MUA daripada sebuah spa tempatan mula melakukan solekan kepada si pengantin, wajah pengantin itu tiba-tiba menjadi bengkak dan lebam malah selepas beberapa minit, muka wanita tersebut berubah menjadi gelap.

Terlalu Kreatif Punca Wajah Pengantin Jadi Bengkak & Lebam, MUA Guna Teknik ‘Steam Makeup’
Foto Via India Times

Dikejarkan Ke Hospital 

Terkejut dan panik melihat wajah pengantin wanita itu, dia dikejarkan ke hospital serta merta oleh ahli keluarganya dan disebabkan itu, pernikahan terpaksa dibatalkan, ianya selepas keluarga pengantin lelaki ternampak wajah pengantin wanita tersebut.

IKLAN

Dalam pada itu, keluarga pengantin wanita pula cuba meyakinkan keluarga belah lelaki untuk menukarkan hari majlis pernikahan pada tarikh lain setelah wajah pengantin wanita sembuh. MUA yang bertanggungjawab terhadap perkara ini telah pun ditahan oleh pihak polis untuk siasatan.

Adui, siannya pengantin ni…betul-betul jadi bahan eksperimen mua ni..

BACA LAGI : Persis Barbie Bergerak! Jurusolek Anna Jobling Bongkar 5 Produk Rahsia Untuk Solekan Ini

IKLAN

SUMBER : India Times

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI