Sumber Foto: Olympic Channel

 

Kalau sudah hati terpaut, apa jua halangan dan cabaran pasti boleh ditempuhi.

 

Itulah perumpamaan yang tepat berhubung keputusan seorang gadis kelahiran Malaysia bernama Illi Najwa Saddique yang berlepas dari Kuala Lumpur ke New Delhi demi mengahwini kapten pasukan hoki India, Manpreet Singh Pawar, semalam.

Mengikut perancangan awal pasangan itu, perkahwinan mereka sepatutnya dilangsungkan pada bulan April lalu di Ludhiana.

Ia bagaimanapun terpaksa ditangguhkan sehingga semalam berikutan merebaknya wabak Covid-19 baik di Malaysia dan juga di India.

IKLAN

Love surely conquers all things else.

Illi dan Manpreet tidak berputus asa dan tetap cuba untuk melangsungkan perkahwinan mereka pada tahun ini juga di perkampungan Mihapur dekat Jalandhar, Punjab.

Gadis Malaysia Dapat Kebenaran Kerajaan, Terbang Ke India & Kahwin! Sweet Sangat
Sumber Foto: Instagram @illisaddique

Illi berusaha mendapatkan perlepasan khas daripada pihak kerajaan Malaysia dan Kementerian Dalam Negeri India. Urusan ini dipermudahkan lagi setelah kerajaan mula melonggarkan sekatan perjalanan ke luar negara baru-baru ini.

ARTIKEL BERKAITAN6 Selebriti Cantik Indonesia Ini Kahwin Dengan Jejaka Malaysia – REMAJA

IKLAN

Menurut laporan Olympic Channel, Illi yang juga pernah bergelar pemain hoki kebangsaan wanita Malaysia telah bertemu Manpreet untuk kali pertama semasa perlawanan hoki Piala Sultan Johor pada tahun 2012. Pada masa itu, Manpreet merupakan kapten kepada pasukan remaja India.

Hubunganmereka berdua bertambah serius setelah dipertemukan semula ketika perlawanan Piala Kejuaraan Sultan Azlan Shah di Ipoh, tak lama selepas itu.

Pada Februari 2014, mereka mengambil keputusan untuk mengikat tali pertunangan.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @illisaddique

Apabila ditanya mengenai perancangan mereka selepas ini memandangkan masing-masing berasal dari dua negara berbeza, Illi yang kini bertugas di sebuah universiti swasta di Malaysia akan terus menyokong suaminya yang dijangka mengambil tugas sebagai kapten pasukan hoki India di Sukan Olimpik Tokyo 2021.

Haihh, sweet-nyalah hai. Ibarat jalan cerita filem Dilwale Dulhania Le Jayenge pula.

Cumanya kali ini, pengantin perempuan yang terbang ke India, hiks!

Akhirnya Kahwin! Lihat Foto Majlis Mehendi Priyanka Chopra & Nick Jonas – REMAJA