Sekatan perjalanan telahpun dilonggarkan sebagaimana yang disampaikan oleh Menteri Kanan (Keselamatan) baru-baru ini. Ramai yang sudah mula berkira-kira untuk pulang ke kampung halaman dan tidak kurang juga yang merancang untuk melawat lokasi menarik luar negeri.

Kalau anda ke Johor, jangan lupa singgah di Mersing kerana terdapat satu tarikan baru berdekatan Jalan Abu Bakar iaitu lukisan mural menarik di Laman Samudera. Dalam satu hantaran di laman Facebook Tourism Johor, Laman Samudera merupakan lorong di celah-celah bangunan lama di daerah tersebut.

Tarikan Terbaru Mersing. Laman Samudera Menampilkan Lukisan Mural Menarik.
Sumber gambar: Tourism Johor

Usaha mencantikkan kawasan ini dilihat sebagai satu langkah menjadikan lokasi ini sebagai tempat wajib dikunjungi sekiranya mengunjungi Mersing. Lukisan mural yang dihasilkan sepanjang lorong itu mengambil tema alam semula jadi seperti lautan, hutan dan taman negara. Selain itu terdapat juga lukisan bermotifkan aktiviti manusia yang menarik.

IKLAN

Dalam laporan Astro Awani, menurut Yang Dipertua Majlis Daerah Mersing, Norazmi Amir Hamzah, lukisan-lukisan tersebut dihasilkan mengikut kreativiti Sembilan anak tempatan sekaligus ia menjadi satu medan untuk mengangkat potensi pengkarya muda. Pihak berkuasa tempatan juga merancang untuk menjadikan lokasi tersebut sebagai tempat beriadah khusus untuk penduduk sekaligus dapat membantu menjana pendapatan ekonomi setempat.

IKLAN
Tarikan Terbaru Mersing. Laman Samudera Menampilkan Lukisan Mural Menarik.
Sumber gambar: Tourism Johor

Apa yang pasti, lukisan-lukisan mural menarik yang dihasilkan ini pasti mampu menarik minat pelancong untuk bergambar dan memuatnaik di laman sosial. Diharapkan tiada kejadian vandalisma dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

IKLAN

Sumber: Tourism Johor & Astro Awani

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI