Permohonan i-SINAR semakin hari semakin meningkat apabila sejumlah besar rakyat Malaysia kini berdepan dengan pendapatan yang terjejas akibat wabak Covid-19.

Jika sebelum ini kena tengok syarat-syarat kelayakan terlebih dahulu, sebab tak semua orang dibenarkan tau..tapi tidak lagi selepas 8 Mac 2021 nanti.

Namun, menurut kenyataan media yang dikeluarkan oleh pihak Kementerian Kewangan Malaysia sebentar tadi melalui laman Facebook rasminya, kemudahan kelulusan itu juga memperlihatkan tiada lagi bayaran interim bermula dari tarikh tersebut.

Anda tidak perlu lagi risau kerana permohonan tanpa kriteria bagi kemudahan i-Sinar akan diberikan kelulusan bermula 8 Mac ini.

IKLAN

Tanpa Kriteria, Mulai 8 Mac Semua Permohonan i-Sinar Dimudahkan

Apa yang penting, korang merupakan ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), belum mencapai umur 55 tahun dan mempunyai baki akaun minimum RM150,00.

IKLAN

Untuk maklumat lanjut, ahli boleh menghubungi hotline khas i-Sinar di 03-89224848.

Bagi pertanyaan umum, ahli boleh menghubungi Pusat Pengurusan Perhubungan KWSP di 03-89226000 ataupun melayari laman web www.kwsp.gov.my

IKLAN

Sebelum itu, bagi memastikan permohonan korang lancar, korang digalakkan untuk mendaftar i-Akaun, mengemas kini nombor telefon bimbit bagi menerima Transaction Authorisation Code (TAC) di kios atau kaunter KWSP.

Selain itu, pastikan nombor akaun bank korang aktif tau. REMAJA juga ingin mengingatkan jangan mudah tertipu dengan info yang tidak belum sahih.

Sumber : Facebook Kementerian Kewangan Malaysia