Tahniah Remaja ucapkan buat seluruh warga kerja Sekolah Kebangsaan (SK) Kempadang, Kuantan, Pahang atas kejayaan mereka.

ARTIKEL BERKAITAN: Pelajar Sekolah Sultan Alam Shah Putrajaya Sujud Syukur Di Padang Sekolah Selepas Dapat Keputusan Cemerlang PT3

Kecemerlangan sekolah ini patut dijadikan contoh buat semua apabila mereka berjaya tersenarai dalam kelompok tiga teratas untuk Anugerah Sekolah Terbaik Dunia bagi kategori inovasi. Kejayaan dalam mencipta penyelesaian digital sepenuhnya bagi mengesan kemajuan murid.

Tahniah! Sekolah Di Pahang Tersenarai Tiga Teratas Anugerah Sekolah Terbaik Dunia
Kredit foto: Facebook SK Kempadang

Hasil penciptaan inovasi SMARTZOOM ini dilihat sebagai penyelesaian kepada cabaran yang dihadapi sekolah itu dalam meneruskan pengajaran dan mengesan kemajuan murid semasa tempoh pandemik.

Inspirasi Kepada Pendidik Seluruh Dunia

SMARTZOOM menggunakan input data daripada Google Sheets dan Google Chrome kerana semua guru di Malaysia mempunyai akaun Google khusus yang dihubungkan dengan Kementerian Pendidikan (KPM).

Menurut Pemegang Amanah dan Pengarah Urusan Yayasan Hasanah, Datuk Shahira Ahmed Bazari, kecemerlangan sekolah yang tersenarai dalam program Sekolah Amanah Malaysia itu menjadi inspirasi kepada para pendidik seluruh dunia.

IKLAN
Tahniah! Sekolah Di Pahang Tersenarai Tiga Teratas Anugerah Sekolah Terbaik Dunia
Kredit foto: Facebook SK Kempadang

Katanya, ia adalah bukti berterusan sekolah awam di negara ini juga mampu menjadi antara yang terbaik di dunia.

“Kami berbesar hati dapat bekerjasama dengan T4 Education dalam menyokong penganjuran anugerah ini yang mengiktiraf dan menggalakkan transformasi ‘bawah-ke-atas’ dan mewujudkan komuniti global yang belajar daripada satu sama lain serta mencipta gelombang impak positif terhadap murid di seluruh dunia,” katanya menerusi satu kenyataan, baru-baru ini.

Sementara itu, Pengasas T4 Education, Vikas Pota berkata, Anugerah Sekolah Terbaik Dunia menampilkan kepakaran sekolah-sekolah yang memberi inspirasi dari seluruh pelosok dunia.

Tahniah! Sekolah Di Pahang Tersenarai Tiga Teratas Anugerah Sekolah Terbaik Dunia
Kredit foto: Facebook SK Kempadang

Jelasnya lagi, sudah tiba masanya kerajaan di seluruh dunia mendengar suara mereka.

IKLAN

“Ketika dunia sedang pulih daripada kemusnahan akibat pandemik Covid-19, ramai kanak-kanak terus tercicir, melainkan sekiranya kita mengambil tindakan segera.

“Para pemimpin perlu belajar daripada pengetahuan dan pengalaman yang ada di sekolah-sekolah ini kerana mereka sebagai barisan hadapan dalam bidang pendidikan lebih mengetahui tentang perubahan yang kita perlukan,” katanya.

Dalam pada itu, Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr Mohd Radzi Md Jidin menerusi hantaran di laman Facebook beliau hari ini turut menzahirkan ucapan tahniah atas kejayaan SK Kempadang itu.

IKLAN

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Sekolah Kebangsaan (SK) Kempadang atas kejayaan ini dan semoga pencapaian ini membakar semangat sekolah-sekolah lain di Malaysia untuk bersaing dan membanggakan Malaysia.

BACA: 55 Nama Sekolah Paling Unik Yang Mungkin Korang Tak Sangka

Sumber : Facebook SK Kempadang

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI