Nama Caprice cukup hangat kebelakangan ini apabila dia mengulas pelbagai isu-isu sensitif di Malaysia.

Kini dalam satu hantaran di Instagram, Caprice atau nama sebenarnya Ariz bin Ramli, menyatakan yang dia terasa dihina oleh pusat membeli belah terkemuka, Mydin sehingga menyebabkan dirinya berasa tidak selamat.

Menurut tulisan di kapsyen hantaran Instagram yang dipercayai penjelasan daripada peguam, “Disebabkan siaran oleh @mydinmalaysia 19 Oktober, klien kami telah mengalami penghinaan oleh jenama dan kedai yang dia kerap membeli-belah.

“Disebabkan oleh penghinaan awam ini, pelanggan kami tidak lagi berasa selamat dan akan selamanya trauma oleh pembeli, pekerja, dan pelanggan dari @mydinmalaysia.”

IKLAN

Seiring dengan kenyataan tersebut, pihak Caprice mengambil keputusan untuk meneruskan tindakan undang-undang. “Kami akan meneruskan tindakan undang-undang dan berharap @mydinmalaysia boleh mengeluarkan permohonan maaf video dan pampasan untuk penyiaran melulu oleh jenama terkenal di ruang awam,” jelas hantaran itu lagi.

“Klien Kami Terasa Dihina…” – Dakwa Mydin Sindir Dirinya, Caprice Nak Saman 30 Juta?
Hantaran di Instastory Caprice dengan tajuk SAMAN RM30 JUTA

“Klien Kami Terasa Dihina…” – Dakwa Mydin Sindir Dirinya, Caprice Nak Saman 30 Juta?

Ciapan yang dilakukan oleh Mydin di laman Twitter mereka sebelum ini menampilkan gambar serbuk teh, beras dan topi dengan kapsyen berbunyi, “Mula-mula ingat nak beli tea je sekali terbeli cap dengan rice.

IKLAN

“Bila sampai rumah rasa macam tak perlu pun cap dengan rice tu. Nasib baik Mydin bagi pulangkan balik dalam masa 24 jam.”

Di Instastory, Caprice menyatakan kekecewaan apabila pihak Mydin memuat naik ciapan seolah-olah memerli dirinya.

Memetik sebahagian kata-kata yang ditulisnya, “Secara jujur saya terkejut dan kecewa apabila jenama yang saya kagumi dan sokong memerli saya sedang mana kita sedang berlawan dengan kes besar. Dan kepada sesiapa yang tidak puas hati dengan saya, saya mahu minta maaf jika cara Caprice ni kasar bermula dari kes PU lagi.”

IKLAN

“Klien Kami Terasa Dihina…” – Dakwa Mydin Sindir Dirinya, Caprice Nak Saman 30 Juta?

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.