Artis Wanita Baharu Popular, Isyariana.

 

Beberapa anugerah telahpun diberikan kepada para pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33, setakat masa ini.

Antara yang sememangnya mendapat sokongan jitu daripada kelab peminat sehingga berjaya membawa pulang trofi pada malam ini termasuklah Sherry Alhahad (Pengacara Popular), DJ Lin (Penyampai Radio Popular) dan Chubb-E (Artis Lelaki Baharu Popular).

Salah seorang penerima anugerah pada malam ini telah mencuri perhatian ramai. Ini kerana tidak ramai penonton di hadapan kaca televisyen dan di YouTube yang begitu mengenalinya lagi secara meluas.

Haa, ini 4 trivia menarik mengenai pemenang kategori Artis Wanita Baharu Popular, Isyariana.

Siapakah Isyariana, Pemenang Artis Wanita Baharu Popular ABPBH 33?

IKLAN

 

01

Isyariana, 30 menyertai industri nyanyian tanah air menerusi gandingan kumpulan duo bernama Hanarose bersama Eka Sharif pada tahun 2014. Melalui program Akademi Fantasia 2016, Isyariana semakin dikenali ramai walaupun dia tersingkir di konsert minggu kelima.

Siapakah Isyariana, Pemenang Artis Wanita Baharu Popular ABPBH 33?
Sumber foto: Instagram Isyariana

02

Walaupun dikurniakan dengan bakat nyanyian, nama Isyariana dilihat lebih dikenali ramai menerusi drama lakonannya. Penulis pasti korang pernah melihat kelibatnya dalam drama-drama seperti Puteri Yang Ditukar (2019), Lelaki Kiriman Tuhan (2018), Duda Pujaan Dara (2017) dan banyak lagi. Isyariana juga aktif dengan lakonan telefilem dari semasa ke semasa.

IKLAN

 

03

Jelas Isyariana mempunyai sokongan kelab peminat yang kuat sehingga mampu membolot salah satu kategori utama pada ABPBH33. Namun, dia sendiri merasakan dirinya kerdil jika dibandingkan dengan calon lain seperti Shasha Abedul, Nynaa Harizal, Bunga Isme, Riena Diana, Yuna Rahim dah ramai lagi.

“Mereka lebih popular dan cantik. Saya pula entah dikenali atau tidak. Apabila berjaya melepasi senari top 20 pun saya sudah bersyukur,” katanya kepada rakan media di BH Online.

IKLAN
Siapakah Isyariana, Pemenang Artis Wanita Baharu Popular ABPBH 33?
Sumber foto: Instagram Isyariana.

 

04

Menariknya, dia hanya membolosi pencalonan kategori ini selepas 6 tahun bergelar selebriti.

“Cepat lambat, ia bukan halangan untuk saya membuktikan hasil kerja. Saya pernah disuruh untuk mereka-reka cerita untuk meraih populariti ketika nama saya suam-suam kuku. Memang ada orang produksi yang menyarankan saya mereka cerita panas untuk menaikkan nama. Tapi, saya sudah berjanji dengan diri sendiri untuk mengelak terjerumus dalam kontroversi.”

*

Tahniah Isyariana!