Saat yang ditunggu-tunggu oleh BLINK akhirnya terjawab apabila salah seorang daripada ahli kumpulan Blackpink, Jisoo akan membintangi sebuah drama baru terbitan penerbit drama popular SKY Castle.

Menurut laporan dariapda Mydaily, Jisoo tersenarai dalam barisan pelakon bagi siri K-Drama yang berjudul Snowdrop dan memegang sebagai watak utama. Buat masa ini, drama tersebut masih lagi dalam proses perbincangan bersama dengan stesen televisyen JTBC.

Jisoo Blackpink Bakal Pegang Watak Utama Dalam Drama Terbaru Snowdrop

IKLAN

Snowdrop adalah karya yang ditulis oleh Yoo Hyun Mi dan PD Cho Hyun Tak, dimana kedua-dua individu ini turut bertanggungjawab dalam menghasilkan drama hit tahun lalu, SKY Castle.

Pihak pengurusan Blackpink, YG Entertainment juga telah mengesahkan bahawa Jisoo bakal membuat debut rasmi dalam drama tersebut. Ini merupakan lakonan pertama Jisoo memegang watak utama kerana sebelum ini dia hanya tampil sebagai cameo dalam siri The Producers dan Arthdal Chronicles.

IKLAN

Terbaru, Jisoo juga sedang mempersiapkan diri untuk kembali bersama Blackpink pada 2 Oktober ini dengan album penuh pertama mereka. Selain itu, kumpulan ini juga baru sahaja mengeluarkan gambar teaser kedua bagi kolaborasi mereka bersama Selena Gomez.

IKLAN

Haih, kami tahu korang dah tak sabar nak menonton drama lakonan Jisoo kan? Sama-sama kita nantikan sama ada drama Snowdrop ini bakal meletup atau tidak. Hiks!

Sumber: koreaboo