Satu gambar sudah dapat menimbulkan percanggahan pendapat di media sosial..?

 

Itu yang berlaku apabila foto salah seorang penghias cover Majalah Remaja isu Oktober-Disember 2019 iaitu Cik B dimuat naik di laman Twitter.

Cik B dipilih untuk digandingkan bersama penyanyi, Naim Daniel dan YouTuber berbakat, Cupcake Aisyah bagi isu istimewa Digital Darlings, kali ini. Mereka memulakan minat masing-masing dalam bidang perniagaan, vlogging dan nyanyian menerusi medium digital dan terbukti, mereka mempunyai pengikut tegar.

Majalah Remaja isu Oktober-Disember 2019.

Jadi apabila Cik B terpilih, tentulah ada konsep solekan dan styling yang disediakan khas bagi remaja berusia 14 tahun ini.

Dia mengakui tidak biasa disolek atau rambutnya ditata rias secara profesional.

Semasa sesi penggambaran dilangsungkan juga, Cik B lebih selesa membiarkan saja jurusolek dan jurudandan, Ayang Kamell untuk melakukan tugas tanpa banyak bertanya.

Tapi apabila siap, Cik B ternyata berubah imej! She is all glammed up for our shoot.

Kami pun terkejut dengan hasilnya, inikan lagi netizen yang mengenali Cik menerusi video-videonya.

IKLAN

Terkejut sangat sampaikan ada sesetengah daripadanya tak dapat menerima perubahan tersebut. Guys, inikan penggambaran cover Majalah Remaja. Tentulah ada konsep solekan berbeza yang ditampilkan. Malangnya, ada yang… hhm malas lah nak cakap.

 

 

NAMUN, tak semua berpendapat sedemikian. Lebih ramai netizen yang menganggap Cik B kelihatan confident dan berjaya menjadikan shot tersebut menjadi.

IKLAN

She is serving the look and some of us just can’t even.

 

IKLAN

*

Jelas, Cik B sendiri menyukainya and that is the most important part.

Mana tahu, selepas ini Cik B lebih terbuka hati untuk mencuba solekan berbeza pula.

*

Majalah Remaja isu Oktober-Disember 2019 kini di pasaran.