Ujibakat Hero Dewi Remaja 2023 yang berlangsung di Pulau Pinang awal September lalu memberi peluang penulis dan team REMAJA yang lain untuk menginap di Courtyard by Marriott Penang.

Merupakan destinasi yang menakjubkan di tengah Pulau Pinang. Hotel ini menawarkan gabungan unik antara kemewahan moden dan urban. Nilai kontemporari ini menyatu selesa dengan penuh gaya memberi pengalaman menarik kepada tetamu.

Melangkah masuk ke lobi, anda akan disambut dengan atmosfera kecanggihan dan ketenangan. Reka bentuknya mencerminkan gabungan sempurna antara daya tarikan tempatan dan keunggulan antarabangsa, mencipta suasana yang mesra untuk pelancong.

Sentuhan Moden Jadi Tarikan Courtyard By Marriott Penang

Setiap bilik direka dengan teliti untuk memenuhi keperluan pelancong yang sukakan citarasa moden. Apa yang penulis perhatikan, hotel ini menampilkan dekorasi urban dengan rona yang menenangkan jiwa, pastinya ia menjadi tempat rehat yang tenang untuk bersantai selepas sehari penuh melakukan aktiviti.

IKLAN

Tidak lengkap jika berbicara mengenai hotel tanpa elemen gastronomi. Ruang menjamu selera di Courtyard by Marriott Penang boleh penulis gambarkan sebagai satu pengembaraan kulinari. Dinamakan Penang Kitchen, restoran ini menawarkan perjalanan gastronomi yang memenuhi pelbagai citarasa. Dari hidangan tempatan hingga masakan antarabangsa, selera anda pasti akan dipuaskan.

Sentuhan Moden Jadi Tarikan Courtyard By Marriott Penang

IKLAN

Bagi mereka yang mencari ketenangan dan penyegaran, kemudahan kecergasan hotel adalah tempat perlindungan. Kawasan kolam renang terbuka infiniti cukup menyegarkan, dan pusat kecergasan tersedia untuk mereka yang ingin kekal aktif semasa penginapan.

Apa yang membezakan Courtyard by Marriott Penang bukan hanya kemudahan mewahnya tetapi juga komitmennya terhadap perkhidmatan yang luar biasa. Setiap kakitangan memastikan setiap keperluan tetamu dipenuhi dengan senyuman. Dedikasi mereka kepada hospitaliti mencipta pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

IKLAN

Sentuhan Moden Jadi Tarikan Courtyard By Marriott Penang

Bagi penulis, Courtyard by Marriott Penang bukanlah sekadar hotel, ia adalah pengalaman. Sama ada anda menjelajah budaya Pulau Pinang yang kaya atau mahu tempat istirehat yang tenang, hotel ini menyediakan gabungan sempurna keselesaan, gaya dan keramahan. Ia adalah destinasi sempurna, memberi tetamu kenangan indah semasa mereka berada di Pulau Pinang.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.