Kes positif COVID-19 di dunia pada masa kini telah pun mencapai kira-kira 38.8 juta dan lebih kurang 1.1 juta kematian dicatatkan. Ramai selebriti dan orang ternama turut dijangkiti virus ini dan ia jelas menunjukkan bahawa koronavirus tidak mengenal mangsa.

Sebelum ini kami pernah senaraikan antara barisan selebriti yang disahkan positif COVID-19, terbaru ramai pula atlet sukan yang turut dijangkiti.

BACA: 7 Selebriti Terkenal Dunia Yang Disahkan Positif COVID-19

Berikut merupakan antara atlet yang disahkan positif COVID-19.

IKLAN

1. David Beckham

Senarai Atlet Sukan Dunia Yang Disahkan Positif COVID-19
Kredit foto: arabnews.com

Bintang bola sepak terkemuka, David Bechkham dan isteri, Victoria dilaporkan pernah dijangkiti COVID-19 selepas menghadiri sebuah parti di Los Angeles pada Mac Beckham bersama ahli keluarganya menaiki kapal terbang dari Los Angeles ke United Kingdom bagi menganjurkan parti besar-besaran sempena ulang tahun kelahiran anak lelakinya ke-21, Brooklyn lalu.

2. Usain Bolt

Senarai Atlet Sukan Dunia Yang Disahkan Positif COVID-19
Kredit foto: mediad.publicbroadcasting.net

IKLAN

Jaguh pecut, Usain Bolt turut disahkan positif COVID-19 selepas seminggu menyambut majlis ulang tahun kelahirannya yang ke-34. Majlis yang diadakan itu dikatakan dihadiri ramai tetamu dan mereka dilihat tidak memenuhi piawaian ditetapkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), termasuk tidak memakai pelitup muka.

3. Zlatan Ibrahimovic

Senarai Atlet Sukan Dunia Yang Disahkan Positif COVID-19
Kredit foto: e0.365dm.com

Bintang bola sepak AC Milan, Ibrahimovic diuji positif selepas menjalani ujian swab untuk perlawanan menentang kelab Norway, FK Bodo/Glimt dalam aksi kelayakan pusingan ketiga Liga Europa. Dia mungkin akan terlepas beraksi perlawanan seteru setempat bulan ini selepas kelabnya, AC Milan mengumumkan bintang veteran Sweden itu sekali lagi positif Covid-19.

IKLAN

4. Cristiano Ronaldo

Senarai Atlet Sukan Dunia Yang Disahkan Positif COVID-19
Kredit foto: static01.nyt.com

Persekutuan Bola Sepak Portugal mengesahkan bintang bola sepak dunia Cristiano Ronaldo positif COVID-19. Walau bagaimanapun, penyerang Juventus ini dilaporkan sihat dan tidak menunjukkan sebarang gejala. Persekutuan Bola Sepak Portugal memberitahu, pemain itu diberi pelepasan daripada misi bersama skuad kebangsaan untuk berdepan dengan Sweden.

5. Valentino Rossi

Senarai Atlet Sukan Dunia Yang Disahkan Positif COVID-19
Kredit foto: en.as.com

Terbaru, juara dunia MotoGP sembilan kali, Valetino Rossi pula disahkan positif COVID-19. Rossi menjalani ujian saringan selepas mengalami demam dan ujian kudia mengesahkan dia positif koronavirus. Ini juga bermakna Rossi bakal terlepas aksi MotoGP Aragon. Dia kini sedang menjalani kuarantin di kediamannya.

Get well soon heroes!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI