Nike Air VaporMax 2020 FlyKnit

 

Model kasut Nike Air VaporMax sekian lama telah digemari oleh ramai pencinta sneakers.

Tidak kiralah sama ada korang adalah peminat tegar jenama Nike ataupun tidak, rekaan VaporMax tentunya pernah menarik perhatian korang untuk memiliki sepasang kasut tersebut.

Terbaru, Nike bakal memperkenalkan Nike Air VaporMax 2020 Flyknit yang dianggap sebagai kasut paling mesra alam dalam sejarah pembikinan mereka.Impian itu dapat dicapai oleh Nike setelah research berkesan dilakukan oleh jenama tersebut terutamanya teknologi rekaan circular-nya.

Nike kini memandang serius terhadap isu pembuangan sisa dalam penghasilan produk mereka. Sebolehnya sebagai salah satu jenama peneraju dalam pembikinan kasut, mereka ingin mengelak perkara itu daripada terjadi.

Jom tengok bagaimana Nike tukar impian itu kepada realiti menerusi Air VaporMax 2020 FlyKnit ini.

Batch pertamanya diperbuat 75 peratus daripada bahan guna semula. Ini mampu dilakukan kerana teknologi 1 fabrik dari hujung hadapan ke belakang.

IKLAN

 

Fabrik FlyKnit diperbuat dairpada 67 peratus bahan industri yang telah dikitar semula termasuklah botol plastik.

 

IKLAN

Bahan TPU pada belakang tapaknya mengandungi 60 peratus bahan kitar semula. Ia memberikan corak abstrak sebagai corak di bahagian belakang.Akhir sekali tentulah rekaan tapak kasut. Dikenali sebagai Nike Grind, tapak Nike Air VaporMax 2020 FlyKnit juga diperbuat daripada bahan kitar semula.

*

Menarik tak?

IKLAN

Bila dah tahu mengenai proses pembikinan kasut ini, penulis rasakan kita lebih dapat menghargai estetika kasut tersebut. Dengan konsep ‘Rawthenticy’, kami percaya ini lebih daripada sekadar sneakers biasa.

Malah dalam koleksi Nike Air VaporMax sekalipun, model ini jelas special dan tersendiri.

Korang boleh mendapatkan Nike Air VaporMax 2020 bermula 23 Julai ini.

Tinggal 3 hari je gaiss! BTW, bagi yang masih berdepan kesukaran untuk memilih sneakers, korang boleh mencuba beberapa tip BERKESAN ini.

Tak Nak Sakit Kaki Bila Berlari, Ini 10 Tip Mudah Beli Running Shoes