Tidak terluah rasanya kegembiraan apabila dapat menyambut lebaran buat julung kalinya sebagai pasangan suami isteri.

Setelah bertahun-tahun mengikat tali percintaan, akhirnya pasangan merasai kebahagiaan apabila memperkenalkan sang suami dan sang isteri masing-masing setiap kali bertemu di acara rumah terbuka.

Pasangan diraja yang satu ini bagaimanapun tidak lagi memerlukan apa-apa pengenalan. Pangeran Muda Abdul Mateen Bolkiah dan Yang Amat Mulia Dayang Anisha Rosnah binti Adam merupakan tetamu kehormat di acara santapan Hari Raya Aidilfitri mereka yang pertama sebagai pasangan suami isteri setelah diijabkabulkan pada Januari lalu.

Bertempat di Istana Nurul Iman dekat Bandar Seri Begawan, Brunei; Pangeran Muda Mateen dan Anisha Rosnah telahpun menyarungkan dua persalinan Aidilfitri yang tidak jauh bezanya daripada spektrum warna yang biasa mereka peragakan.

Selesa Berbaju Raya Biru Tua & Silver, Pasangan Diraja Mateen & Anisha Semakin Selesa Di Khalayak

Persalinan pertama menampakkan Pangeran Muda Mateen segak dalam persalinan baju Melayu silver lengkap dengan samping songket benang emas. Dayang Anisha pula melengkapi suaminya dalam balutan baju kurung fabrik brocade silver senada, berhijab minimal dan menjinjing tas Lady Dior bersamanya.

IKLAN

Selesa Berbaju Raya Biru Tua & Silver, Pasangan Diraja Mateen & Anisha Semakin Selesa Di KhalayakSelesa Berbaju Raya Biru Tua & Silver, Pasangan Diraja Mateen & Anisha Semakin Selesa Di Khalayak

Tidak lama selepas itu, mereka menyalin kepada baju raya kedua rona biru tua atau royal blue. Masih mengekalkan siluet baju kurung moden, Dayang Anisha tampil lebih kasual dengan perincian manik pada bahagian atas manakala rambutnya dibiarkan mengurai ringkas ke belakang.

Selesa Berbaju Raya Biru Tua & Silver, Pasangan Diraja Mateen & Anisha Semakin Selesa Di KhalayakSelesa Berbaju Raya Biru Tua & Silver, Pasangan Diraja Mateen & Anisha Semakin Selesa Di Khalayak

Jelas, masing-masing kini lebih selesa untuk berinteraksi di khalayak ramai sebagai suami isteri setelah tiga bulan mendirikan rumah tangga.

IKLAN

Terdahulu, Pangeran Muda Mateen dan Dayang Anisha baru sahaja pulang dari tanah suci untuk mengerjakan ibadah Umrah pada bulan Ramadan. Ia merupakan salah satu trip terawal yang dilakukan oleh pasangan diraja itu setelah mereka mengikat tali perkahwinan pada 11 Januari 2024.

ARTIKEL BERKAITAN: Pengiran Muda Abdul Mateen Bolkiah Sah Milik Dayang Anisha – REMAJA

BACA LAGI: Penjual Aiskrim Miliki Wajah Mirip Putera Mateen Bikin Netizen Tak Keruan! – REMAJA

IKLAN

Klik pautan di bawah bagi melihat sembilan lagi pasangan selebriti lain yang meraikan lebaran untuk kali pertama sebagai suami isteri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Remaja, MY (@majalahremaja)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI