Pada tahun lalu, Forbes telahpun menyenaraikan seorang jejaka yang dikenali sebagai MrBeast sebagai pencipta kandungan paling lumayan di platform YouTube.

Bukan setakat memperolehi keuntungan tertinggi berbanding YouTuber lain, MrBeast juga dilaporkan kini sebagai YouTuber dengan jumlah pengikut paling ramai di seluruh dunia.

Sanggup Beri ‘Giveaway’ Rawak US$50,000! Dari Mana Datangnya Kekayaan MrBeast Pada Usia 24 Tahun?
YouTuber jutawan, MrBeast.

Namun apa yang ramai tidak tahu mengenainya adalah bagaimana sederhananya gaya hidup MrBeast biarpun kini bergelar jutawan pada usia semuda 24 tahun.

Dilahirkan dengan nama sebenar Jimmy Donaldson, MrBeast baru-baru ini telahpun menggemparkan platform media sosial Instagram apabila dia menawarkan pemberian wang tunai bernilai US$50,000 untuk diagihkan kepada lima orang pengikutnya bersempena hari kelahirannya yang ke-24.

Sanggup Beri ‘Giveaway’ Rawak US$50,000! Dari Mana Datangnya Kekayaan MrBeast Pada Usia 24 Tahun?

Gila bukan!

Apa yang perlu mereka lakukan hanyalah kongsikan hantaran MrBeast itu di bahagian Instagram Story masing-masing dan menyenaraikan rakan mereka di bahagian komen. Disebabkan wang, ‘hype’ tersebut mudah tercetus.

Ruangan komen hantaran tersebut telah dibanjiri JUTAAN pengguna Instagram sehinggakan ia didakwa terpaksa diturunkan oleh pihak Instagram (mungkin kerana ada yang melaporkannya sebagai perbuatan scam atau ada yang berhati busuk terhadap MrBeast).

IKLAN

Sanggup Beri ‘Giveaway’ Rawak US$50,000! Dari Mana Datangnya Kekayaan MrBeast Pada Usia 24 Tahun?

Begitupun, hantaran tersebut telah menjadi tular di seluruh dunia dan membuatkan ramai tertanya-tanya, siapakah gerangan MrBeast ini sebenarnya?

ARTIKEL BERKAITAN: #GirlPower: Atlet Wanita Terkaya Pada Usia 25 Tahun, 10 Fakta Menginspirasikan Naomi Osaka – REMAJA

Menurut laporan The Post, MrBeast merupakan seorang bintang digital yang bijak membeli aset dengan keuntungan yang diperolehinya menerusi YouTube.

Sepanjang bergelar seorang YouTuber, dia telahpun membeli lima buah rumah di luar kawasan Greenville, North Carolina iaitu tempat di mana dia dibesarkan.

IKLAN

Kesemuanya bukan untuk dia tetapi diberikan kepada ahli keluarganya, rakan-rakan sejak kecil dan para pekerja! Antara individu yang dikatakan menetap di situ termasuklah rakan YouTuber-nya, Chris Tyson dan Chandler Hallow yang sering dapat dilihat dalam video-videonya.

Kediaman milik MrBeast juga ada di sana. Pada keluasan 3000 kaki persegi, ia dilaporkan bernilai sekitar US$320,000 pada tahun 2018 dan lengkap dengan tub mandi panas dan gelanggang bola keranjang.

Namun, MrBeast lapor mereka tidak selalu menetap di sana dan lebih kerap ditemui di sebuah bilik yang terletak di studio ‘warehouse’ untuk penggambaran video YouTube-nya.

Haa, korang memiliki sebuah warehouse tak? Hehe..

IKLAN

Apapun, dengan nilai kekayaan MrBeast sekitar US$5 juta pada tahun 2021 sahaja (kini pastinya telah meningkat, tidak hairanlah dia mampu memberikan giveaway secara rawak sebegitu sahaja.

P.S: US$10,000 x 4.45 .. *Whoa!

BACA LAGI: 10 Pelakon Terkaya Di Dunia 2023, Miliki Pendapatan Berbilion Dolar – REMAJA

SUMBER: (1) (2)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI