Memiliki kulit wajah yang sempurna adalah impian bagi setiap wanita. Jika ada sebarang perkongsian tentang cara penjagaan atau produk skincare yang sesuai, pasti merekalah orang yang paling excited untuk mencuba.

Setiap tahun, ada saja trend baru yang diperkenalkan dalam dunia kecantikan dan penjagaan muka. Tapi sedih kulit korang tetap sama je kan?

Jadi apa kata korang cuba rutin ini dalam usaha untuk mendapatkan kulit putih dan mulus bak ‘Korean Glass’ dengan cara menggunakan bahan semulajadi.

So lets lah…tak perlu keluar modal mahal pun.

IKLAN

Bahan-bahan

1 sudu makan putih telur
1 sudu makan madu
1 sudu makan tepung jagung
1 cubit serbuk penaik/serbuk soda
1 sudu teh jus limau/lemon

Cara penyediaan

IKLAN
  1. Pukul putih telur sampai jadi berbuih selama 2 minit
  2. Masukkan madu, soda, jus limau atau lemon, dan kacau semua bahan-bahan sehingga berbuih putih
  3. Kemudian masukkan serbuk penaik atau serbuk soda, kacau bahan sehingga sebati

Cara Pakai :

IKLAN
  1. Sapu bahan di muka dan biarkan kering selama 5 minit
  2. Kemudian sapu lagi sekali di muka dan biarkan kering selama 15 minit
  3. Bilas muka dengan air sejuk
  4. Amalkan 2-3 kali seminggu selama 3-4 minggu berturut-turut
  5. Korang akan dapat hasilnya kulit wajah putih berseri dan flawless.

Ingat memang rutin penjagaan wajah penting, tapi apa yang membuatkan korang berjaya mendapatkan hasil sebegitu adalah dengan penjagaan dalaman seperti tidur cukup, makan terjaga dan rajin bersenam.

Dan bukan semata-mata cuci muka jer.

OKAY, penulis akan cuba rutin penjagaan kulit ni setiap malam sebelum tidur ye…hiks