Baru kelmarin The Rock mengumumkan dia, isteri dan dua anak perempuannya dijangkiti virus COVID-19, terbaru pelakon yang popular dengan watak Edward Cullen ini pula antara selebriti barat yang dijangkiti virus tersebut.

Dia yang sedang rancak dalam proses penggambaran filem adiwira The Batman perlu dikuarantin selama lebih kurang dua minggu dan menurut sumber yang memberitahu Vanity Fair, Robert positif virus tersebut biar pun Warner Bros tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan.

Namun dalam sebuah kenyataan syarikat penerbitan filem gergasi itu memberitahu bahawa salah seorang anggota produksi filem yang sama disahkan positif dan diarahkan menjalani sesi kuarantin mengikut protokol yang disaran.

IKLAN
Gambar ehsan: Warner Bros

Menurut laporan Variety.com pula, disebabkan penularan Covid-19 ini. Penggambaran filem ini terpaksa ditangguhkan. Warner Bros telah memutuskan untuk melancarkan penayangan filem tersebut ke layar lebar pada 1 Oktober 2021.

IKLAN

***P/S – Tak sabar nak saksikan filem ni, macam mana agaknya ya, dari vampire jadi Batman. Korang sila, jaga penjarakan sosial dan sentiasalah pakai mask supaya pandemik COVID-19 di negara kita kekal rendah ya. Kalau tak nanti nak tengok wayang pun tak boleh.

IKLAN

Sumber: The New York Post, Vanity Fair & Variety