Pengguna jalan raya yang bakal menggunakan lebuh raya bagi tujuan pulang ke kampung halaman, bercuti mahupun bekerja sempena Sambutan Tahun Baru Cina 2023 berpeluang menikmati tol percuma pada 20 dan 21 Januari ini.

Berita baik tersebut telah diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam memudahkan perjalanan orang ramai selain perkara itu diputuskan selepas Menteri Pengangkutan dan Menteri Kerja Raya mengambil inisiatif berbincang dengan syarikat konsesi lebuh raya terlibat.

ARTIKEL BERKAITAN: PM10 Jadi Perhatian Lagi, Kali Ini Nama Anwar Ibrahim Muncul Di Who Wants To Be A Millionaire India

PM Umum Tol Percuma Dua Hari Mulai Jumaat Ini Sempena Tahun Baru Cina

IKLAN

“Pertama berita baik, Selamat Tahun Baharu Cina, jadi untuk itu, Menteri Kerja Raya dan Menteri Pengangkutan telah ambil inisiatif berbincang dengan syarikat konsesi.

“Dan bersetuju untuk tiada bayaran tol pada 20 dan 21 Januari,” katanya dalam sidang akhbar selepas mesyuarat Kabinet di Bangunan Perdana Putra, hari ini.

IKLAN

PM Umum Tol Percuma Dua Hari Mulai Jumaat Ini Sempena Tahun Baru Cina

IKLAN

Difahamkan pengecualian yang dibuat merangkumi semua jenis kenderaan di mana kerajaan yang menyerap kos pengecualian tol ini yang dilaporkan bernilai mencecah RM40 juta bagi tempoh dua hari ini.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram DS Anwar Ibrahim