Filem seram Indonesia yang ditunggu-tunggu, Pengabdi Setan 2: Communion akhirnya bakal menemui peminat di Malaysia pada 11 Ogos depan di seluruh pawagam tanah air.

BACA: Pengabdi Setan 2: Communion Dijangka Ditayangkan Di Malaysia Ogos Ini

Semalam telah berlangsungnya tayangan perdana filem itu di Indonesia dan dihadiri oleh beberapa wakil media dari Malaysia. Antara yang tersenarai adalah blogger pengkritik filem terkenal, Zhafvlog.

Pengabdi Setan 2: Communion Makin Seram, Ending Sekuel Lebih Mantap
Foto: TGV Cinemas

Menerusi perkongsian yang telah dibuat, Zhafvlog memberikan lima bintang penuh yang membawa maksud Infinity ***king Stars bagi setiap reviu yang dibuat olehnya. Jelas lelaki itu lagi, pengarah filem Pengabdi Setan, Joko Anwar benar-benar all out untuk menghasilkan filem horror paling ‘gila’ dalam dekad ini.

Pengabdi Setan 2: Communion Makin Seram, Ending Sekuel Lebih Mantap
Foto: detikHOT

Penonton mungkin merasakan agak draggy dan slowburn di awal penceritaan, namun akan merasakan kejutan di pertengahan cerita. Ha, baharu dengar ulasan sikit macam ni pun kita dah excited nak tonton kan?

IKLAN

Tambahnya lagi, jika korang merasakan filem pertama sangat menyeramkan, sekuel kali ini dikatakan lebih seram. Tidak dinafikan ramai yang memberi komen tentang pengakhiran filem Pengabdi Setan, di mana kami juga turut mengakui pengakhirannya agak tidak masuk akal. Namun Joko dikatakan mendengar pandangan penonton dan memberikan pengakhiran yang mantap bagi filem sekuel ini.

Pengabdi Setan 2: Communion Makin Seram, Ending Sekuel Lebih Mantap
Foto: UNIMMA FM

Nah, kalau nak tahu best ke tidak, korang kena tonton sendiri di pawagam nanti okay?

IKLAN

Untuk info, sekuel ini masih mengekalkan pelakon yang sama daripada filem pertama, Tara Basro, Bront Palarae, Jourdy Pranata, Endy Arfian dan turut menampilkan kemunculan Muzzaki Ramdhan, Fatih Unru, Ratu Felisha, Jourdy Pranata, Kiki Narendra, Nafiza Fatia Rani, dan Iqbal Sulaiman dalam dalam Pengabdi Setan 2: Communion.

Pengabdi Setan 2: Communion Makin Seram, Ending Sekuel Lebih Mantap
Foto: TGV Cinemas

Khabarnya, Joko Anwar juga menasihatkan penonton untuk menonton Pengabdi Setan terlebih dahulu kerana jalan ceritanya bersangkut paut dan disambung daripada filem yang pertama. Sekiranya korang pun dah lupa bagaimana jalan cerita Pengabdi Setan, adalah lebih baik tonton semula bagi menambah ‘feel’ sebelum menonton Pengabdi Setan 2: Communion nanti. Hiks!

IKLAN

Sumber: (1)

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.