Masalah pembantu rumah lari dan sebagainya bukanlah satu perkara yang baru. Ada yang bekerja tidak sampai seminggu, kemudian menghilangkan diri pun ada.

ARTIKEL BERKAITAN : Anak Aliff Syukri Dijamin Akan Masuk Universiti ‘Overseas’, Janji Kena..

Malang tidak berbau, baru-baru ini kakak kepada usahawan Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Noor Hayati Kamarzaman meminta orang ramai untuk mengesan pembantu rumah ibu mertuanya yang melarikan diri dari rumah.

Menerusi entri dikongsikan oleh Noor Hayati atau mesra disapa Yatie, suspek dikenali Citra turut membawa lari barangan kemas ibu mentuanya bersama.

Pembantu Rumah Hilang Bersama Barang Kemas, Keluarga Kakak Aliff Syukri Rugi RM300k

Dalam hantaran tersebut, Yatie juga memaklukan mereka menawarkan ganjaran kepada sesiapa yang berjaya menjejaki pembantu rumah ibu mentuan

IKLAN

Bawa lari barang kemas bernilai RM300,000

Sementara itu, ibu kepada usahawan berkenaan iaitu Rozita Ibrahim turut berkongsi hantaran yang sama kepada pengikut media sosialnya dan memberitahu suspek telah melarikan barangan kemas besannya bernilai RM300,000.

 

IKLAN

“Maid yang jadi perompak terhormat. Disayangi ni balasannya. Melarikan hampir RM300,000 barang kemas besan saya.
“Bonda mohon bantuan pada semua followers sebar-sebarkan,”tulis Bonda Rozita di ruangan kapsyen hantaran berkenaan.

Pun begitu, hantaran terbaru Yatie menyatakan hal ini telah selesai dan pembantu rumahnya telah dijumpai hanya satu malam.

Pembantu Rumah Hilang Bersama Barang Kemas, Keluarga Kakak Aliff Syukri Rugi RM300k

IKLAN

Namun, banyak barang yang hilang tidak ditemui kerana telah digadai. Menurut Yatie lagi kes masih dalam siasatan polis, dan dia berterima kasih kepada semua yang membantu prihatin dengan malang yang menimpa diriya dan keluarga.

Sumber Foto Via Instagram Yatie Kamarzaman

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.