Kecuaian pengurus media sosial yang memuat naik hantaran di IG Story ibu kepada Neelofa, Noor Kartini mendapat perhatian ramai sejak petang semalam.

Pembantu Media Sosial Ibu Neelofa Muat Naik Permohonan Maaf Di Laman Instagram
Tangkap layar Instagram @noorkartini

Noor Kartini telah pun mengeluarkan kenyataan dan membuat laporan polis berhubung perkara ini dan sedia bekerjasama dengan pihak polis untuk menyelesaikan salah faham yang berlaku ini.

Walau bagaimanapun, pengurus media sosial yang dikenali sebagai Zulshafiqah telah memuat naik permohonan maaf dan menjelaskan keadaan sebenar yang telah berlaku. Dia menjelaskan, tangkap layer tersebut adalah bertujuan untuk rujukannya sahaja, tiada sebarang niat untuk dimuat naik di Instagram Datin Noor Kartini mahupun Instagram peribadi miliknya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eyka (@zulshafiqah)

Jelasnya lagi, gambar dan tulisan asal yang dipaparkan adalah bukan daripada penulisannya sendiri mahupun Datin Noor Kartini sendiri. Zulshafiqah juga menjelaskan bahawa dia akan memberi kerjasama sepenuhnya kepada pihak polis bagi membantu menyelesaikan siasatan berhubung isu yang tular itu.

IKLAN

Hm, takut pula rasanya kalau perkara sedemikian jadi pada kita sendiri. Apa-apa pun, berhati-hatilah ketika menggunakan media sosial. Jangan sewenangnya memuat naik kenyataan yang boleh membawa padah kepada diri sendiri.

IKLAN

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI