Walaupun bakal majikan ingin mengambil pekerja yang mahir dan berpengalaman, tapi first impression tu tetap penting. Kalau penampilan resume korang pun tak menarik dan main buat saja, pasti mereka dah tahu korang ni orangnya macam mana.

Jadi, untuk nak senang dan nampak resume lebih berketerampilan serta menyakinkan, korang boleh tiru resume Elon Musk ini.

Resume pengasas bersama Tesla Inc dan Ketua Pegawai Eksekutif, Elon Musk menjadi trend selepas banyak digunakan sebagai rujukan dan panduan pencari kerja di seluruh dunia.

IKLAN

Tapi bagaimana kejayaan demi kejayaan yang beliau berjaya kecapi sehingga tersenarai sebagai salah seorang individu terkaya dunia ini boleh dimuatkan hanya dalam satu halaman resume sahaja?

Butiran resume yang betul dan lengkap. Yes ini yang paling penting!

IKLAN

Resume 2020
Berbeza Dengan Resume 2016

Ini sebab mengapa resume Elon Musk patut jadi contoh kepada pencari kerja seluruh dunia.

IKLAN

Biarpun hanya satu halaman, resume Elon Musk yang dihasilkan oleh pihak Novoresume dengan konsep less is more ini boleh dijadikan contoh untuk pencari kerja atas beberapa sebab utama antaranya lengkap dengan maklumat yang diperlukan majikan dan mudah untuk dibaca – bentuk infografik.

Mudah kan? Tak perlulah korang nak blur lagi kalau ada yang baru first time nak buat resume. Guna dan ikut sahaja format Elon Musk ni.

Selamat mencuba!