Kira-kira dua minggu lalu, warga netizen di Malaysia khususnya telah kecoh memperkatakan tentang kisah tular juri Masterchef UK yang memberikan komen rendang ayam tak crispy terhadap pesertanya yang berasal dari Malaysia.

Malah reaksi tular itu bukan sahaja tertumpu di kalangan rakyat Malaysia tetapi turut diperkatakan oleh warga Indonesia, Singapura, Brunei dan penggemar rendang ayam di seluruh dunia. Rata-rata mereka tidak bersetuju dan menempelak kenyataan juri tersebut terhadap masakan kebanggaan kita dan masyarakat Nusantara.

OMG! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken!
Dua juri Masterchef UK, John Torode dan Gregg Wallace yang telah menimbulkan kemarahan warga Nusantara.

 

Sehubungan kes yang tular ini banyak syarikat dan jenama terkenal turut join the bandwagon sambil mempromosikan produk mereka dengan promosi catchy dan mencuit hati.

Salah satunya Ikea yang memperkenalkan produk kualinya, Tolerant yang menggunakan kapsyen, “Tolerates everything. Except ‘crispy’ Rendang”. Posting tersebut di Facebook mendapat jumlah likes melebihi 11 ribu dan share melebihi 10 ribu kali.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Juri Masterchef UK ‘Digoreng’ Netizen Gara-Gara Komen Crispy Chicken Rendang 

Namun ia tidak terhenti di situ saja!

OMG! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken!
Foto: Twitter @dxnlls

Hari ini, Ikea Singapura telah memperkenalkan hidangan terbaru, Rendang Chicken Wings. Ia merupakan hidangan ayam goreng yang dilauti dengan kuah rendang dan ia sekaligus menjadikan crispy rendang chicken menjadi kenyataan!

IKLAN

Rata-rata netizen dari negara jiran begitu tercuit hati dengan hidangan yang diperkenalkan oleh Ikea Singapura ini.

OMG! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken!

IKLAN

OMG! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken!

Talk about viral marketing become reality!

Menurut mereka, hidangan istimewa ini boleh didapati di Ikea Restaurants (Singapura) bermula hari ini 13 April sehingga 30 April 2018 pada harga SGD9 (6 ketul).

Kepada korang yang rasa nak cuba hidangan errrr…. yang pelik ini bolehlah menyeberangi tambak Johor dengan seberapa pantas.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI