Pelik tapi benar. Ini yang berlaku di Sulawesi, Indonesia apabila seorang remaja lelaki mendakwa dirinya dah bertelur sebanyak 20 biji semenjak tahun 2015.

Biar betul?

Akmal yang baru berusia 14 tahun menjadi viral di media sosial kerana mendakwa dirinya mengeluarkan tujuh biji telur dalam masa seminggu. Pakar perubatan pun binggung wey bila melihat kewujudan objek yang bentuk dan saiznya sama seperti telur ayam bersarang dalam rektumnya.

Remaja Lelaki Bertelur 7 Biji Sehari, Biar Betul?

IKLAN

Sekarang dah masuk tiga tahun, Akmal kembali ke hospital dan memberitahu dia telah mengeluarkan keseluruhan 20 biji telur.

Kata bapanya, telur pertama yang dipecahkan isinya cair berwarna kuning, tidak ada putih dan sebulan kemudian, dia memecahkannya lagi tapi isinya putih dan tidak ada kuning, seperti yang dilaporkan oleh Detik.com.

Remaja Lelaki Bertelur 7 Biji Sehari, Biar Betul?

IKLAN

Dua biji telur terakhir itu dikeluarkan di hospital dan doktor tidak mahu membuat andaian mengenai telur dan kejadian itu. Jurucakap hospital mencurigai telur yang berada dalam tubuh Akmal sengaja dimasukkan sendiri. Ini kerana katanya mengikut logik perubatan adalah mustahil untuk telur itu berada di saluran pencernaan.

Kalau secara ilmiah tidak mungkin ada telur di dalam tubuh manusia. Itu tidak mungkin, apa lagi di saluran pencernaan.

Akmal kini berada dalam keadaan normal tapi telah dikuarantin selama seminggu untuk mencari jawapan kepada persoalan itu.

IKLAN

Hm, sama-sama la kita tunggu apa kesudahan misteri kisah ini. Hiks!

Sumber: Sinar Harian

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI