date 1

Bila kita menonton drama Melayu yang ditayangkan di televisyen, salah satu komplikasi plot tentunya adalah isu cinta tidak ikhlas.

 

Cinta hanya semata-mata untuk melunaskan nafsu, untuk mengikis harta pasangan, untuk mendapatkan perhatian mahupun untuk saja-saja mencuba.

Namun menurut survey ‘dating’ tahunan 2019 yang dilakukan oleh syarikat dating Malaysia iaitu Lunch Actually, seramai 91 peratus rakyat Malaysia masih berminat untuk jatuh cinta demi berkahwin.

Hhm, interesting.

Jumlah itu tak jauh berbeza dengan negara jiran kita seperti Singapura, Indonesia, Hong Kong dan Thailand yang masih memilih untuk bercinta agar ia boleh berakhir di jinjang pelamin.

 

Niat Masih Betul, 91 Peratus Rakyat Malaysia Bercinta Untuk Kahwin
Siapa yang tak nak kahwin? Eh!

 

IKLAN

Budaya bercinta juga nyata telah berubah mengikut statistik yang dilakukan oleh mereka.

Jika dahulu, ramai remaja yang tertanya-tanya di manakah untuk mencari pasangan ideal mereka.

Kini dengan perhubungan di internet, proses itu amatlah mudah tanpa mengira lokasi. Lebih ramai yang percaya dan berminat untuk menggunakan aplikasi dating disebabkan kepelbagaian pilihan dan kemudahan.

Sementara itu, lokasi terbaik untuk dating masih jatuh kepada restoran dan kafe. Walaupun kedengaran klise, ia adalah lokasi terbaik yang memberikan mood santai, tidak terlalu formal dan mudah dijumpai.

IKLAN

 

Niat Masih Betul, 91 Peratus Rakyat Malaysia Bercinta Untuk Kahwin

 

IKLAN

Apa tunggu lagi, kalau korang masing single dan tercari-cari, mungkin Lunch Actually adalah sesuatu yang boleh korang cuba.

Iyalah, mereka telah berjaya menyatukan 4,500 pasangan di sekitar Asia. Hebat!

*

Jika korang masih terganggu dengan crush dan ingin move on, cer try 7 cara ini.

Sudah 2020, Jom Move On Daripada Cinta Tak Berbalas Dengan 7 Cara Ini