Tahun 2022 membuka tirai dengan lima lagi drama Korea terbaharu yang bakal ditayangkan sepanjang Januari ini. Tidak banyak seperti selalunya, namun kami pasti ramai peminat k-drama yang sudah tidak sabar menantikan senarai drama terbaharu yang bakal ditayangkan.

Berikut kami senaraikan antara lima k-drama yang bakal ditayangkan pada bulan ini.

1. Ghost Doctor

Drama fantasi yang menceritakan tentang dua orang doktor yang mempunyai karakter berbeza daripada segi keperibadian, keterampilan dan latar belakang mereka. Drama ini menggandingkan Rain sebagai Cha Young Min dan Kim Bum sebagai Go Seung Tak.

Pada satu hari, Cha Young Min terlibat dalam sat kes yang tidak disangka, rohnya tertukar dengan roh doktor Go Seung Tak. Konflik bermula apabila kedua-dua mereka bertukar personaliti yang menggelirukan.

2. Tracer

IKLAN

Drama ini berkisarkan tentang Hwang Dong Ju, ketua jabatan cukai yang bekerja keras mengesan wang yang tersembunyi daripada perkhidmatan cukai.

3. Internal Medicine Director Park

Mengisahkan tentang seorang doktor (Park Won Jang) yang baru membuka sebuah klinik, matlamatnya supaya kepakarannya sebagai doktor diiktiraf dengan tujuan untuk mengumpul duit yang banyak. Namun, impiannya itu tidak tercapai kerana tidak mempunyai ramai pesakit dan menjadikannya mengalami krisis kewangan. Dia juga mengalami keguguran rambut kerana terlalu rungsing.

IKLAN

4. Those Who Read Hearts of Evil

Merupakan drama berlatar belakang sekitar akhir 90-an berdasarkan profiler jenayah pertama di Korea Selatan dilakonkan oleh Kim Nam Gil dan Jin Seon Kyu. Profiler Kwon Il Yong, menjadi pegawai polis pada tahun 1989 dan menjadi profiler pertama di Korea pada tahun 2000. Kwon Il Yong menjadi terkenal ketika dia menganalisa kes tentang pembunuh bersiri seperti Yoo Young Chul dan Jung Nam Kyu.

5. All of Us Are Dead

Drama adaptasi daripada webtoon terkenal Now at Our School menceritakan tentang sekumpulan pelajar sekolah menengah yang harus berhadapan dengan situasi ekstrem akibat penyebaran virus zombie.

IKLAN

Walaupun tidak terlalu banyak drama Korea baharu yang akan ditayangkan bulan ini, namun ramai yang masih membuatkan peminat excited ingin menonton siri-siri terbaharu k-drama ini.

Selamat menonton!

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)