Foto: Soompi

Bagi peminat setia drama bersiri The Penthouse, mungkin masih ada yang tidak tahu pelakon utama siri tersebut, Eugene atau nama sebenarnya Kim Yoo Jin sebelum ini merupakan anggota kumpulan k-pop, S.E.S.

Dia membuat debut pertamanya sebagai anggota kumpulan S.E.S pada tahun 1997. S.E.S dianggotai oleh dua orang ahli lagi iaitu, Bada dan Shoo. Namun, kumpulan mereka terpaksa dibubarkan pada tahun 2002 kerana pihak pengurusan meminta untuk mereka bergerak secara solo.

Mungkin Ada Yang Tak Tahu, Pelakon The Penthouse ‘Oh Yoon Hee’ Dahulunya Ahli Kumpulan K-Pop
Foto: Soompi

Selepas daripada itu, Eugene beralih arah menjadi seorang pelakon dan membintangi drama Loving You sebagai peranan utama.

IKLAN

Pada awal tahun 2017, kumpulan S.E.S bergabung untuk melakukan persembahan pada ulang tahun ke 20 debut mereka dan bukan hanya membuat comeback, mereka juga muncul dengan album baru, mempunyai rancangan sendiri yang berjudul Remember, I’m Your S.E.S serta mengadakan konsert di SoKor.

Mungkin Ada Yang Tak Tahu, Pelakon The Penthouse ‘Oh Yoon Hee’ Dahulunya Ahli Kumpulan K-Pop
Foto: Soompi

Mesti korang nak tahu bagaimana agaknya persembahan dan nyanyian Eugene sewaktu menganggotai kumpulan k-pop wanita dulu kan?

Jom kita lihat antara persembahan daripada S.E.S.

IKLAN

IKLAN

Boleh tahan juga kan bakat nyanyian Eugene ni. Sesuailah dia membawa watak Oh Yoon Hee yang merupakan seorang penyanyi juga. Hiks!

Sumber: Soompi, Cosmopolitan

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI