Jisoo BLACKPINK akhirnya mengalahkan Dilraba Dilmurat sebagai wanita tercantik di dunia.

Menurut laporan dari Nubia Magazine, Jisoo BLACKPINK dinobat sebagai wanita tercantik didunia pada 2022. Lantas, hal ini mengalahkan kecantikkan Dilraba Dilmurat, pelakon dari negara China berdarah Uighur ini.

ARTIKEL BERKAITAN : Kenali DILRABA DILMURAT, Wanita Etnik Uighur Tercantik Di Asia

Jisoo BLACKPINK Dipilih Wanita Tercantik Di Dunia 2022, Dilraba Dilmurat Pun Kalah
FOTO VIA ELLE Korea

Wajah Jisoo mempunyai keharmonian sempurna antara standard kecantikan timur dan barat. Dia memiliki sepasang mata yang dalam, dimensi wajah yang sempurna, dan struktur wajah tersendiri. Justeru tidak hairanlah jika Jisoo dikatakan mempunyai wajah paling ideal sebagai rujukan untuk pembedahan plastik.

IKLAN

Jisoo BLACKPINK Dipilih Wanita Tercantik Di Dunia 2022, Dilraba Dilmurat Pun Kalah

Jisoo berjaya mendapat kedudukan pertama sebagai wanita tercantik. Pencapaian ini berdasarkan undian yang diterima daripada sejumlah 155 buah negara di seluruh dunia. Kebanyakan undian datang dari negara seperti Rusia, Indonesia, Singapura, India dan banyak lagi.

Jisoo BLACKPINK Dipilih Wanita Tercantik Di Dunia 2022, Dilraba Dilmurat Pun Kalah
Foto/Nubia Magazine

Berdasarkan hasil survey yang dilakukan oleh Nubia Magazine, Jisoo BLACKPINK menjadi wanita tercantik di dunia mengalahkan beberapa orang jelitawan seluuruh dunia antaranya Dilraba Dilmurat(5), Tzuyu TWICE (2), Lisa BLACKPINK (3), Bella Hadid (9) dan Ariana Grande (6).

IKLAN

Selain Jisoo, V BTS juga menerima sijil yang sama untuk kategori lelaki. Pemilik nama sebenar Kim Taehyung telah dinobatkan sebagai lelaki paling kacak di dunia pada tahun 2022. Kedua-dua Jisoo dan V dianggap layak menerima gelaran itu.

Sumber : 1

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.