Makeup Remover Paling Best Yang Boleh Korang Guna

107

Dah jadi rutin wanita bila keluar rumah mesti nak kena pakai mekap. Walaupun tidak mengenakan solekan yang tebal, tetapi penting untuk korang memastikan bahawa muka sentiasa bersih dicuci selepas menggunakan mekap.

Ada beberapa produk makeup remover yang korang boleh gunakan. Paling penting, ianya dijual dengan harga berpatutan dan beri kesan terbaik untuk menghilangkan kesan mekap.

Malah, korang juga perlu tahu jenis kulit masing-masing sebelum memilih makeup remover yang betul.

Jom kita lihat antara produk terbaik yang korang boleh dapatkan di pasaran.

1. Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Water

Pencuci mekap all in 1 ini mampu menghilangkan solekan, membersih dan menyegarkan kulit wajah korang. Tidak perlu mencuci dengan menggosok terlalu kasar, hanya sedikit sentuhaan dan ia terus dapat menanggalkan mekap.

2. Maybelline Micellar Water 3-In-1

Ia mampu membuang semua jenis solekan, membersihkan dan hidrat tanpa meninggalkan rasa pedih pada wajah. Korang tak perlu risau kerana makeup remover ini bebas dari warna, alkohol dan anti pencemaran.

3. L’Oreal Paris Skin Expert Micellar Water Moisturizing

Dirumus khas dari ekstrak French ros yang dapat membantu mengekalkan kelembapan pada kulit. Teknologi molekul micellar yang unik ini bertindak seperti magnet untuk menghilangkan lebihan sisa dan kotoran daripada kulit wajah.

4. Eversoft Avocado Micellar Cleansing water – Untuk kulit normal

Dapat menyuburkan dan meremajakan wajah korang kerana ia dapat menghilangkan sisa solekan dengan mudah, menjadikan kulit lembut dan kekal terhidrat. Ekstrak avocado yang diperkaya dengan antioksida vitamin E bermanfaat untuk melawan radikal bebas, serta mengandungi ciri-ciri penuaan yang membantu meremajakan kulit.

5. Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water – Untuk kulit kering

Jika korang mempunyai masalah kulit kering, elakkan makeup remover yang boleh menjadikan kulit kering. Ekstrak tomato organik yang ada dalam Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water ini dapat mengekalkan lembapan kulit serta membantu mencerahkan kulit menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.

Diperkaya dengan manfaat pati minyak zaitun, iaitu anti-oksidan yang kuat dapat mengekalkan fungsi lapisan pelindung kulit yang membantu memperbaiki keadaan kulit, serta memberikan lembapan.

6. Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water – Untuk kulit berminyak dan berjerawat

Dirumus khas untuk mengurangkan minyak yang berlebihan, serta menghalang jerawat daripada terus tumbuh. Ia juga menggalakkan penghasilan kulit sihat dengan mengecilkan liang pori dan mengurangkan jerawat.

CER KOMEN SIKIT