“Kami tak letakkan sebarang harapan, tetapi kami inginkannya..”

 

Bakat dari Malaysia nyata bukan calang-calang tau!

Grup penyanyi 4 gadis berhijab iaitu NAMA semalam mengesahkan slot di pentas finale Asia’s Got Talent (AGT) musim ketiga selepas mereka menyanyikan lagu ‘Sax’ nyanyian Fleur East.

 Kejayaan itu bertambah manis selepas NAMA juga dinamakan (pun intended) sebagai peserta pilihan juri setelah David Foster, Anggun dan Jay Park sebulat suara memilih persembahan mereka sebagai yang terbaik semalam.

Grup yang disertai oleh Nur Fazrina, Noor Syamimi Makhetar, Norfazira Malik dan Nur Farahida (kesemuanya 24 tahun) itu menganggap peluang ini sebagai sesuatu yang exciting tetapi pada masa yang sama mencabar.

IKLAN

“Kami sekarang bukan saja perlu bertanding dengan penyanyi tetapi juga dengan persembahan bakat lain yang unik,” kata Syamimi.

“Latihan 4 ke 5 kali seminggu, 2 ke 3 jam setiap kali telah membawa kami ke pentas final. Apa yang kami boleh janjikan adalah kami akan tampil berbeza dari segi pemilihan lagu, pakaian dan vibe di atas pentas,” kongsi Fazrina pula.

BACA: 4 Gadis Berhijab Tawan Pentas Asia Dengan Bad Romance

Latihan 5 Kali Seminggu Berbaloi! Grup NAMA Di Final Asia’s Got Talent

IKLAN

Sekiranya NAMA memenangi AGT, apa agaknya yang mereka berempat akan lakukan dengan hadiah wang tunai USD100,000 (RM407,500) itu?

Terliur kejap..

“Kami akan gunakannya untuk menghasilkan single dan bila tiba masa yang sesuai, mungkin untuk memiliki album sendiri.”

IKLAN

Ahli grup ini pertama kami berjumpa di festival seni Universiti Malaya dan kini mereka di pentas finale AGT bersama 8 lagi peserta lain. Korang rasa mereka layak untuk memenangi hadiah tersebut?

Latihan 5 Kali Seminggu Berbaloi! Grup NAMA Di Final Asia’s Got Talent

VOTE, VOTE dan VOTE grup NAMA dan juga seorang lagi peserta dari Malaysia iaitu Yaashwin ‘Human Calculator’ di sini.

Episod finale AGT akan ditayangkan secara langsung pada 4 April manakala malam keputusannya adalah pada 11 April kelak di saluran AXN (Astro 701)

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI