Kredit foto: Paolo Roversi/ Instagram @dukeandduchessofcambridge

Hari ini Kensington Palace telah memuat naik tiga gambar potret suri hati Putera William, Kate Middleton sempena ulang tahunnya yang ke-40. Jurugambar profesional, Paolo Reversi telah dipertanggungjawabkan untuk merakam gambar tersebut yang mana ketiga-tiga gambar itu akan dipamerkan sebagai satu koleksi di Galeri Potret Kebangsaan.

Galeri Potret Kebangsaan merupakan salah satu badan yang dinaungi oleh Duchess of Cambridge sebaik sahaja dia menjadi salah seorang kerabat Diraja.  Dalam potret itu, ibu kepada tiga cahaya mata ini dilihat memadankan busana yang digayakan dengan cincin pertunangannya yang merupakan warisan dari mendiang Puteri Diana dan anting-anting milik Ratu Elizabeth II.

Kenali Kate Middleton, Bakal Permaisuri Yang Menginjak Usia 40 Tahun
Kredit foto: Paolo Roversi/ Instagram @dukeandduchessofcambridge

Mencecah usia 40 tahun pada 9 Januari 2022, ini merupakan 8 fakta istimewa tentang wanita yang bakal bergelar Permaisuri England suatu hari nanti ini.

  • Dilahirkan degan nama penuh Catherine Elizabeth Middleton, beliau dilahirkan di Hospital Royal Berkshire di Reading pada 9 Januari 1982.

 

IKLAN
  • Beliau telah dibaptiskan di St Andrew’s Bradfield, pada 20 Jun 1982. Merupakan anak sulung daripada tiga anak adik beradik.

 

  • Keluarga di sebelah ayahnya memang rapat dengan Keluarga Diraja sejak dahulu lagi. Moyangnya, Olive Middleton, menjadi tuan rumah kepada ahli keluarga Diraja Britain sekitar tahun 1920-an & 1930-an. Manakala, keluarga ibunya berketurunan pelombong arang batu dan telah disifatkan sebagai golongan kelas pekerja.

 

  • Beliau mempunyai seorang adik perempuan, Pippa, & seorang adik lelaki, James.
Kenali Kate Middleton, Bakal Permaisuri Yang Menginjak Usia 40 Tahun
Kredit foto: Paolo Roversi/ Instagram @dukeandduchessofcambridge
  • Suaminya, Putera William, Duke of Cambridge, berada di tempat kedua dalam barisan pewarisan takhta Diraja British, menjadika beliau bakal menjadi permaisuri pada masa hadapan.

 

IKLAN
  • Putera William telah meminangnya menggunakan cincin milik ibu, mendiang Puteri Diana. Cincin batu nilam rona biru itu cukup istimewa bagi Kate Middleton.

 

  • Berkahwin pada 29 April 2011 di Westminster Abbey. Duchess of Cambridge ini telah menggayakan busana dari jenama Alexander McQueen.

 

IKLAN
  • Memiliki tiga cahaya mata, dua putera dan seorang puteri. Putera George, Puteri Charlotte, & Putera Louis masing-masing berada di ketiga, keempat dan kelima dalam barisan pewarisan takhta Diraja British.

+++ Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI