Sukan bola sepak kini tidak lagi dimarginalisasikan sebagai sukan untuk pemain lelaki sahaja. Malah, kemaraan pemain wanita dari seluruh pelusuk dunia dalam arena sukan bola sepak dilihat semakin ke mendapat perhatian ramai.

ARTIKEL BERKAITAN : Gadis 21 Tahun Disunting Kelab Bola Sepak Di India, Pertama Seakannya Oleh Wanita Malaysia

Kenali Ana Maria Markovic, Pemain Bola Sepak Tercantik Dunia!

Paling menjadi perhatian tentulah si cantik Ana Maria Markovic iaitu pemain bola sepak kebangsaan Crotia.

Sekitar tahun 2021, Ana telah membuat penampilan sulungnya bersama pasukan Crotia. Dan sejak itu, dia telah menarik perhatian ramai dengan wajahnya yang cantik sehingga ramai gelarkannya pemain bola tercantik di dunia!

Tak Suka Digelar Seksi

Kenali Ana Maria Markovic, Pemain Bola Sepak Tercantik Dunia!

IKLAN

Walaupun ramai yang nampak kelincahan dan bakat luar biasa Ana, tapi ada segelintir yang gemar memanggilnya sebagai seorang yang seksi. Dipetik daripada The Sun, pemain bola ini kurang gemar dan menolak gelaran ‘seksi’ yang diberikan padanya. Malah dia lebih suka jika ada yang mengatakan dia lebih cantik berbanding seksi.

Menjadikan Cristiano Ronaldo Sebagai Idola

Kenali Ana Maria Markovic, Pemain Bola Sepak Tercantik Dunia!

Bukan itu sahaja, Ana juga pernah berkongsi bahawa kariernya sebagai pemain bola sepak ini diinspirasikan oleh idolanya iaitu Cristiano Ronaldo. Kongsi Ana, idolanya itu sangat berdisplin dan sering berikan yang terbaik dalam kariernya.

 Kerjaya Sambilan Sebagai Model

IKLAN

Kenali Ana Maria Markovic, Pemain Bola Sepak Tercantik Dunia!

Selain daripada karier utamanya, Ana juga menjadi seorang model untuk segelintir jenama. Daripada jenama kecantikan, makanan dan minuman, hingga ke gaya hidup.

Dahulunya seorang Atlet Gimnastik

Ana Markovic dilahirkan di Croatia pada 9 November 1999. Namun, sebelum memulakan kerjaya sebagai atlet bola sepak dia bermula sebagai ahli gimnastik. Hanya pada usia 14 tahun dia memutuskan untuk memasuki dunia bola sepak selepas didorong oleh pertumbuhan bola sepak wanita.

IKLAN

Ana memulakan kariernya sebagai pemain bola sepak bersama dengan kelab Switzerland FC Zurich (2017). Selepas dua tahun, dia berpindah ke Grasshopper dan seterusnya pasukan kebangsaan Crotia.

Macam tak percaya, gadis jelita berusia 22 tahun ini memilih kerjaya sebagai pemain bola sepak kan? Bukan calang-calang gadis ini ya.

BACA LAGI : #GirlPower: Tiga Pengadil Wanita Berkaliber Akan Curi Tumpuan Di Piala Dunia Qatar 2022

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Show emotes
IKLAN